POCO X3 Pro Geliyor! İlk Özellikler Gözüktü

POCO X3 Pro akıllı telefonu için yeni bir bilgi ortaya çıktı. FCC onayında gözüken akıllı telefonun özellikleri neler olacak?

POCO X3 Pro 5

POCO X3, ülkemizde de satışta olan telefonlar ve kendi ülkesinde rekor kırmış bir model. Satış rakamları bir hayli yüksek akıllı telefon, ülkemizde ne kadar tercih edildi ya da ne kadar sattı emin değiliz ama yeni modeller yolda. Bu kez gündemde POCO X3 Pro var.

Xiaomi telefona olan ilgiden memnun olacak ki yeni bir model daha geliştirmek istemiş gibi duruyor. FCC veritabanı kayıtlarına göre Pro olarak isimlendirilecek yeni akıllı telefon temelden daha iyi bir model olacak. Şu an çok fazla bilgi bulunmuyor olsa da sızdırılmış olan bilgiler de yok değil.

Bunu da Okuyun: MIUI Kontrol Merkezi için Büyük Kolaylık Geliyor

POCO X3 Pro Özellikleri Nasıl Olacak?

İddialara göre yeni akıllı telefon MIUI 12 işletim sistemini kullanmaya devam edecek. FCC üzerinden paylaşılan bilgilerde bu detay dikkat çekiyor. Yani bu durumda telefonu Nisan ayından önce göreceğimiz sonucuna varıyoruz. Tabii ki kesin bir şey yok.

Özellikler kısmına geçtiğimiz zaman ise X3 Pro modelinin yine Snapdragon 700 serisi bir işlemci kullanacağı iddia ediliyor. Bu sefer LCD değil de bu sefer AMOLED ekranın kullanılması söz konusu olacak. Daha önceki telefonda Snapdragon 732G serisi işlemci varken, bu modelde yeni tanıtılacak Snapdragon 700 serisi işlemci kullanılabilir.

Öyle ki 5 nm üretim sürecinden geçtiği söylenen yeni bir Snapdragon 700 serisi işlemcisi beklenmekte. İddialı işlemcinin özellikleri neler olur bunu bilemiyoruz, bunu bilemediğimiz gibi kesin olarak POCO X3 Pro içerisinde yer alıp almayacağını da bilemiyoruz.

Toplamda 4 arka kamera kullanması ve Android 11 ile direkt çıkış yapması gibi artılarının da bulunacağı iddia edilen telefon için beklentiler bunlar. Ne zaman tanıtılır ya da fiyatı konusunda nasıl bir avantaj sağlanır soru işareti. Kesin olarak söyleyebileceğim şey ise bu telefonun da tıpkı POCO X3 modelinde olduğu gibi Türkiye’de satışa çıkacak olması.