MIUI Kontrol Merkezi için Büyük Kolaylık Geliyor

MIUI, kontrol merkezi ile bildirim merkezi arasında yeni bir geçiş ile güncelleniyor. MIUI 12.5 ile geçerli olacak yeni sistem nasıl çalışacak?

MIUI kontrol merkezi ile bildirim merkezi

MIUI 12.5 sürümünde yapılacak olan düzenlemeler, daha çok telefonun kullanımını kolaylaştırmaya yönelik olan düzenlemeler olacak. Gelen yeni özellikler bir yana, artık bazı kontrollerinde daha da kolaylaştırıldığını göreceğiz. Bu şekildeki son düzenleme, kontrol merkezi için geçerli olacak olan düzenleme oldu. Beta kodlarının içerisinde ortaya çıkan düzenlemeyle beraber bildirim merkezi ve kontrol merkezi arasındaki geçiş çok kolay bir hale getirilecek.

Güncellemenin ulaştığı her cihazda geçerli olacak yeni sistem, Redmi modellerine de POCO modellerine de gelecek. Yani cihaz sınırlaması olmayacak. Peki bu özellik nasıl bir artı sağlayacak?

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Yeni Titreşim Modellerini Destekleyecek Telefonlar Belli Oldu

MIUI Kontrol Merkezi ile Bildirim Merkezi Arasında Direkt Geçiş

Yeni güncelleme yayınlandıktan sonra kullanıcılar bildirim merkezi ile kontrol merkezi arasında tek parmak hareketiyle geçiş yapabilecek. Kontrol merkezini açtığınız zaman, soldan sağa doğru tek kaydırma yaparak bildirim merkezine geçebileceksiniz. Aynı durum tam tersi olarak da geçerli olacak. Sağdan sola doğru kaydırma yaptığınız zaman da bu sefer bildirim merkezi menüsünden kontrol merkezi menüsüne geçiş yapabileceksiniz.

Belki doğrudan yazıdan okuduğunuz zaman sistemi anlamamış olabilirsiniz. Bunun için yayınlanan bir animasyonu da yazıya ekliyor olacağız. Söz konusu animasyon, yine MIUI 12.5 beta içerisinde yer alan ve buradaki ayar menülerinden çıkarılan bir animasyon olduğu için resmi sürüm içerisinde de karşılaşacağınız animasyon olacak.

Kontrol merkezi ile bildirim merkezi arasında geçişi kolaylaştıracak olan sistemin diğer menüler arasında da uygulanıp uygulanmayacağını zamanla göreceğiz.

Şimdilik diğer menüler için böyle bir geçiş sistemi gözükmüyor. Tüm telefonlarda kullanılacak olan modun daha nasıl artılar getireceğini de global beta sürüm açıklandığı zaman ortaya çıkmış olacak. Bir diğer 12.5 yeniliğinde karşınızda olmak dileğiyle diyelim ve sizi yeni menü geçişiyle baş başa bırakalım.