MIUI 12.5 ile Gelecek Harika Özellik Akıllı Şarj Koruması

MIUI 12.5 akıllı şarj koruması özelliği ortaya çıktı. Artık telefonların pilleri daha da korunaklı bir şekilde şarj edilecek.

MIUI 12.5

MIUI 12.5, Nisan ayına kadar bizi şaşırtmaya devam edecek gibi duruyor. Sürekli yeni bir özellikle karşınıza geliyor. Açık beta testlerinin yapılması daha da fazla özelliğin ortaya çıkmasını sağladı.

Açıkçası tanıtım biraz daha geri planda kalmış oldu çünkü ortaya çıkan özellikler, tanıtım sırasında söylenen özelliklere göre çok daha başarılı ve dikkat çekici. İşte yeni özellik bunlardan biri. Akıllı Şarj Koruması olarak çevrilen bu özellikle beraber şarj sisteminde de yeni bir döneme geçiş yapılıyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9S için Android 11 Geldi!

MIUI 12.5 Akıllı Şarj Koruması Sistemi Nasıl İşleyecek?

Geliştiricilerin tespit ettikleri sisteme göre akıllı şarj koruması adı verilen teknoloji, sizin telefonunuzu nasıl şarj ettiğinizi anlayacak. Bir nevi sizin şarj alışkanlığınızı inceleyecek. Şarj durumu hakkında alışkanlıklara göre bir belirleme yapılacak.

Telefonunuzu en yoğun şekilde şarj ettiğiniz dönemler tespit edilecek ve şarj süreci buna göre ayarlanarak pil koruması sağlanacak. Akıllı telefonunuzu ne zaman ve ne sıklıkla şarj ettiğinize göre bu sistem gelen şarj gücünü ayarlayacak.

Bunu nasıl yapacak ya da yapay zeka işin neresinde tam olarak bilemiyoruz. Çünkü şöyle bir durum var ki yeni özellik, yeni beta sürümü 21.2.1 içerisinde gözüktü ve bir seçenek olarak öne çıktı.

Sistemin nasıl çalışacağı konusunda yorumları yapan ve açıklamaları da yorumlayan geliştiriciler. Yeni özellik yayınlandığı zaman, pil nasıl izlenecek ve bu izleme sonucunda nasıl bir şarj gücü sınırlaması yapılacak öğreneceğiz.

İlk etapta Çin sürümü içerisinde yer alan güncellemenin, yakın zamanda global sürüm içerisinde de yer alması ve ilk açık beta sürümlerinde paylaşılması bekleniyor. Pil sağlığını koruyacak özellikle alakalı yeni bir bilgi gelirse, bunu da eklemiş olacağız. Takipte kalın.