MIUI 12.5 Global için Kötü Haberler Peşi Sıra Geliyor

MIUI 12.5 Global sürümü Çin sürümüne göre önemli farklılıklar içeriyor. İşte ilk ortaya çıkanlar.

MIUI 12.5 Global

MIUI 12.5 Global, tanıtıldı mı tanıtılmadı mı anlamadık. Sadece Mi 11 etkinliğinde kısa süreli bir bahsi geçti ve ilk partide güncelleme alacak olan cihazlar açıklandı o kadar. Güncelleme alacak olan akıllı telefon modelleri açıklandığı sırada, bazı görseller de paylaşıldı. Bu görseller yeni güncellemenin global sürümü hakkında çok kötü haberler veriyor.

Öyle ki paylaşılan bilgilere ve görsellere göre global sürümle Çin sürümü arasında ciddi bir fark olacak. Hem bazı özellikler global sürümde desteklenmeyecek hem de optimizasyon konusunda global sürüm biraz daha geri planda kalacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Global Duyuruldu! Fiyatlar Açıklandı

MIUI 12.5 Global Performansı Daha Düşük Olacak

Çin sürümü ilk duyurulduğu zaman belli optimizasyonlardan söz edilmişti. Mesela sistem uygulamalarının ve animasyonların optimize edildiği söylenmiş ve bunun sonucunda %25’lik bir enerji tasarrufu sağlanacağı konusunda da bilgi verilmişti. Global sürümde de %25’lik enerji tasarrufu olacağını düşündük. Ama öyle olmadı.

Duyuru sırasında gösterilen afişlerde ve sonrasında global sayfada paylaşılan afişlerde, yeni sürümün global versiyonunun sadece %15’lik bir enerji tasarrufu sağlayacağı ortaya çıktı. Bu da aynı versiyonda %10’luk bir optimizasyon farkı olacağını gösteriyor.

Sadece enerji tüketimi konusunda değil, aynı zamanda performans konusunda da bir fark var. Çin sürümünde yeni versiyonun %35 daha performanslı olacağı söylenmişti. %35’lik performans farkı global sürümde boy göstermeyecek. Global sürümdeki performans farkı %22 seviyesinde olacak.

Yani hem MIUI 12.5 Global sürümü Çin sürümünde yer alan tüm yenilikleri getirmeyecek hem de performans ve pil tüketimi konusunda daha kötü bir arayüz olacak. Neden böyle bir tercih yapıldı ve değişim sebebi ne gibi soruları ise Xiaomi cevaplayacak. Fakat şimdiden ortaya çıkan bu fark bile dikkat çekici ve can sıkıcı bir fark. Bakalım daha neler ortaya çıkacak? Yeni sürümden çok fazla haber gelmedi. Global versiyon için denemeler başladığı zaman bu konuda da daha fazla bilgiye ulaşacağız. Detayları ve yeni gelen bilgileri biz de paylaşacağız.