MIUI 12.5 Global için Geri Sayım Başladı!  

MIUI 12.5 güncellemesi için paylaşımlar gelmeye başladı. Global sürüm için tanıtım paylaşımı yapıldı.

MIUI 12.5

MIUI 12.5 sürümünün duyurulmasının üzerinde çok zaman geçti. Ama şöyle bir şey var ki bu duyurulan sürüm tüm Xiaomi kullanıcılarının bildiği gibi genel bir sürüm değil de Çin sürümündeydi. Google uygulamalarının olmadığı özelleştirilmiş olan Çin sürümü. Şimdi is global sürüm gelecek. Bu sürüm bizim için de önemli olan versiyon olacak çünkü bu versiyon Türk kullanıcılar için de yayınlanacak.

Global sürümün ne zaman tanıtılacağını daha önce belirtmiştik. Xiaomi bunun için Şubat ayını göstermişti. Şimdi de tanıtım için bir geri sayım başlatıldığını görüyoruz. Bu da tanıtım tarihini kesinleştirmiş oldu.

Bunu da okuyun: MIUI12.5 Başvuruları Başladı! Nasıl Başvuru Yapılabilir?

MIUI 12.5 Global Versiyon Ne Zaman Geliyor?

MIUI resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla beraber yeni güncellemenin 8 Şubat tarihinde duyurulacağı doğrulanmış oldu. 8 Şubat tarihindeki tanıtıma son 2 gün kaldığını belirten paylaşımda, tanıtımın saati konusunda da bilgi veriliyor.

Bunun dışında bir detay veriliyor mu derseniz bunun dışında paylaşılan herhangi bir bilgi yok. Global sürümün hafta başında tanıtılıyor olması, güncellemenin hemen yayınlanması anlamına gelmiyor bunu da belirtelim.

Global sürüm duyurulmasından sonra tıpkı Çin sürümünde olduğu gibi bir beta sürecinin başlaması sağlanacak. Hangi akıllı telefonların daha önce beta güncellemeleri alacağından da bu kayıtların nasıl yapılacağından da söz ettik. Yukarı bunun linkini de ekliyor olacağız.

Bu cihazlar için gelecek olan beta güncellemesinin sorunsuz devam etmesi, MIUI 12.5 final sürümünün yayınlanması için süreyi hızlandırmış olacak.

Her şey iyi giderse tüm cihazlar için güncellemenin Nisan ayı gibi gelmesi bekleniyor. Hangi cihaz ne zaman güncellemeye almaya başlayacak bunu bilemiyoruz. Ama dediğimiz gibi Nisan ayında güncellemelerin gelmiş olmasını bekliyoruz. Tanıtımdan sonra yine bilgi vereceğiz.