MIUI 12.5, 3.Parti Uygulamaların Hatasını Toplayacak

MIUI 12.5 uygulamalar için yeni bir sistem sunuyor. Bundan sonraki aşamada uygulamaların hataları ve sorunları bir arşiv içerisinde toplanacak.

MIUI 12.5 2 2

MIUI 12.5 Avrupa sürümü biraz daha farklı. Bizi takip eden herkes bunu bilecektir. Yeni sürümün Çin sürümünde yer alan bazı özellikler Avrupa sürümünde yok. Bu bir yana Avrupa sürümünün performans konusunda optimizasyonu biraz daha düşük.

İşte optimizasyonların düşük olmasının ana nedeni, Avrupa sürümünde Google servislerinin de çalışıyor olması ve daha fazla 3.parti uygulamaya izin verilecek olması. İşte Xiaomi bu üçüncü parti uygulamalar için de yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Serisi Sızdırıldı! Tasarım Kesinleşti

MIUI 12.5 Bundan Böyle Uygulama Hatalarını Arşivleyecek

Sadece Google uygulamalarını değil, hemen hemen tüm üçüncü parti uygulamaları izleyecek olan yeni arayüz bu konuda yeni bir sistem sunacak. Sürekli takip edilen üçüncü parti uygulamaların verdiği sorunlar arşiv olarak tutulabilecek.

Tüm uygulamaların hata raporlarının ya da çökme raporlarının tek bir arşiv üzerinde yerel olarak depolanması sağlanacak. Bu özellik tamamen kullanıcı özelinde olacak bir özellik olacak.

Kullanıcılar isterlerse uygulamaların hatalarını ya da çökme raporlarını görmek için arşivleme özelliğini açık konuma getirebilecek.

Tüm 3.parti uygulamalar ve servisler için de gelen hatan mesajları ya da uyarı mesajları bu arşivler kısmında karşımıza çıkacak. Arşivlerde liste halinde uygulama hatalarını görebilecek ve hangi uygulamanın da ne sıklıkla soruna neden olduğunu anlayabileceksiniz.

Herhangi bir geribildirim zorunluluğu da olmayacak olan arşivleme sisteminde, hataları rahat aramak için de filtreleri kullanabileceksiniz. Şu an beta versiyon olarak gözüken sistemin güncelleme alan her akıllı telefon için kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor.

Açıkçası kaç kullanıcının bu sistemi tercih edeceği sorusu da kafa karıştırmıyor değil. Daha fazlasını güncelleme geldiği zaman öğreneceğiz. Nasıl bir kullanımı olduğu ve tam olarak nasıl bir çalışma sistemine sahip olduğunu da sizlerle paylaşıyor olacağız.