Mi 10T Pro’nun Üzerine Xiaomi Mi 10S Geliyor

Xiaomi Mi 10S modelinin tasarımı ve teknik özelliklerine ilişkin yeni bilgiler var. Telefonlar nasıl olacak?

Xiaomi Mi 10S 2 e1613043420918

Xiaomi Mi 10 serisini bitti mi sanıyorsunuz? Mi 11 akıllı telefonlarının tanıtılması eski serinin emekliliğe ayrılmasına mı neden oldu? Cevap verelim olmadı. Mi 11 serisi tanıtılmış olsa da Mi 10 akıllı telefonlarına yeni bir üye daha geliyor. Bu kez Xiaomi Mi 10S akıllı telefonuyla tanışacağız.

Telefonda nasıl bir tasarıma sahip olacağı ve en önemlisi de nasıl teknik özelliklerinin olacağı da ortaya çıkmış durumda. Gelin bu özelliklerden söz edelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix 4 Render Görüntüleri Geldi! Benzersiz Tasarım

Xiaomi Mi 10S Nasıl Bir Sistem Sunacak?

TENAA kayıtlarına göre ortaya çıkan tasarımdan söz ederek başlayalım. TENAA kayıtlarına göre yeni akıllı telefonlarda 4 arka kamera kullanılacak. Kameralar biraz daha farklı bir yapıyla gelecek çünkü kare şeklinde değil de uzun bir şekilde sıralanmış kameraları göreceğiz.

Alt alta sıralanmış olan 4 kameranın kullanılacağı akıllı telefonda, tüm kamera lenslerinin aynı boyutta olduğunu da ekleyelim. Biliyorsunuz Mi 10T Pro ve Mi 10T modellerinde kullanılan lensler çok daha geniş lenslerdi. Bu modelde ise farklı bir kamera düzeni kullanılmış olacak ki lensler çok daha küçük boyutlarla dikkat çekecek.

Biraz daha köşeli bir tasarım kullandığını da gördüğümüz akıllı telefonun ekran yapısını ise çıkarabilmiş değiliz. Ekran yapısı açısından telefon yine Mi 10T serilerini mi yansıtacak göreceğiz.

Tasarım dışında Xiaomi Mi 10S modelinin en güzel özelliği ise işlemcileri olacak. Telefonda Snapdragon 870 işlemcisine yer verilecek. Snapdragon 865 işlemcisine göre daha iyi bir işlemci olan yeni seride, 3.2 GHz Cortex A77 çekirdeği bulunuyor. Bunun dışında 2.40 GHz 3 adet Cortex A77 çekirdek ve 4 adette 1.80 GHz Cortex A55 çekirdekleri kullanılıyor.

5G destekli yeni işlemci modelinin fark yaratacağı kesin.  İşlemciyi geçersek ekran kısmında 6.67 inçlik AMOLED kullanılacak. Ayrıca batarya da büyüyecek ve 4680 mAh değerinde olacak.

Bu özelliklerle Xiaomi Mi 10S serisinin fiyatının ne olacağı ve ne zaman geleceği ise net değil. Net olan şey şu ki söz konusu akıllı telefon Mi 10T Pro modelinin yerini alacak. Muhtemelen çok daha güçlü bir telefon, uygun fiyatla sunulacak.