Akıllı Telefon Fiyatları Ciddi Oranda Düşebilir

Akıllı telefon fiyatlarında düşüş bekleniyor. Çinli markaların Türkiye'ye gelişi durumu nasıl değiştirecek?

Akıllı Telefon

Akıllı telefon piyasasında dengeler değişmeye başlıyor. Bu kez ülkemiz açısından olumlu yönde değişiklikler öne çıkıyor. Şöyle ki birçok marka ülkemizde akıllı telefon üretimi yapmak için yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Özellikle çok satan Çin markalarının bu şekilde bir girişim içerisinde olduğu görülüyor.

Sektörün otoriteleri tarafından paylaşılan bilgilere göre ise bu durum akıllı telefon fiyatlarına ciddi oranda etki edecek. Özellikle giriş ve orta segment modeller için fiyatlarda çok ciddi miktarda düşüşler bekleniyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Ultra Videosu Yayınlandı! Çok İddialı Geliyor

Alt Segmentler 1.000-1.750 TL Seviyelerine İnecek

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Kemal Turnacı tarafından yapılan açıklamalara göre, markaların doğrudan Türkiye’de üretim yapması bazı vergi avantajları sağlayacak. Özellikle 200 doların altında olan akıllı telefonların ithal edilmesi için gerekli olan gözetim belgesi durumu da ortadan kalkmış olacak.

Çünkü telefonlar zaten Türkiye’de üretiliyor olacak. Buna ek olarak bir de teşviklerin gelecek olması, ek vergi avantajları sağlanması gibi durumlarla beraber alt segmentler için fiyatların ciddi oranda düşeceği belirtiliyor. Şu an 3000 TL bandında olan akıllı telefonların 1700-1800 TL bandına kadar inmesi söz konusu olabilir.

Tabii ki burada yatırım yapacak olan markaların davranışlarının da önemli olduğunu ekleyelim. Merak edenler için yatırım yapacağı açıklanan markalar ve yatırım miktarlarından da söz edelim. Bu markalar içerisinde ilk sırada Xiaomi yer alıyor.

Şimdilik açıklanan markalar bunlar. Yakın zamanda diğer markalardan da benzer haberler gelebilir bu da akıllı telefonların fiyatlarında yine önemli düşüşlerin yaşanması ve düşüş miktarının da artması demek olabilir. Ayrıca bu yatırımların genel satış rakamlarını da yukarı çekmesini beklediğimizi ekleyelim.