Xiaomi’nin Türkiye Yatırımı Detaylandı! Planlar Neler?

Xiaomi'nin Türkiye'de kuracağı fabrikası için detaylar belli olmaya başladı. İşte ilk yatırım miktarları!

Xiaomi Türkiye

Xiaomi hakkında yakın zamanda önemli iddialar ortaya atılmıştı. Geçtiğimiz hafta gündeme gelen iddialarda markanın ülkemizde üretime başlayacağı söylenmişti. Markanın ülkemizde üretim yapması, telefonların fiyatlarını düşürecek ve daha fazla modelin ülkemizde satılmaya başlamasını sağlayacaktı.

Markanın Türkiye yatırımı konusunda da detaylar belli olmaya başladı. İlk etapta nasıl bir yol izlenecek ve sonrasında nasıl bir adım atılacak belli oldu.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi, Air Charging İsimli Devrimsel Bir Teknoloji Getiriyor

Xiaomi’nin Türkiye Yatırımı Nasıl Olacak?

Bloomberg’in paylaştığı bilgilerde yer alan detaylara göre ilk etapta Türkiye’de İstanbul Avcılar merkezli bir fabrika kurulacak. Fabrikanın ne kadarının tamam olup olmadığı konusunda bir bilgi yok. Burada Salcomp ile çalışma yapılacak. İlk fabrikanın içerisinde 2 bin kişiye kadar istihdam sağlanacak ve akıllı telefon üretimi de başlamış olacak.

Bu ilk yatırım için 20 milyon dolarlık bir bütçe ayırıldığı söyleniyor. İkinci aşamada ise bu bütçe kısmında yükselme yapılacak. 20 milyon dolar olan yatırım 40 milyon dolara kadar çıkacak.

İlk aşamada yatırımlar yapıldığı zaman, ikinci aşamada ise yeni yatırımlarla hem ek istihdam yapılacağı hem de üretim kapasitesinin artırılacağı söyleniyor. Burada önemli olan nokta, hangi akıllı telefonların üretileceği.

Sadece ülkemizde satılacak olan modeller için mi üretim yapılacak yoksa burada yapılan üretim ile yurt dışına da mı cihaz gönderilecek göreceğiz. Şu an için yapılan yatırımların kapsamının genişlediği de söyleniyor. Markanın çoktan teşvik belgesi için başvuruda bulunduğu ve Şubat ayı içerisinde de Resmi Gazete üzerinden bu belgenin yayınlanacağı belirtilmekte.

Tabii ki bunlar yeni elde edilen bilgiler ama biz yine de Xiaomi Türkiye tarafından yapılan resmi ve detaylı bilgilendirmeyi bekliyoruz. Ne zaman üretim başlayacak ve hangi modeller üretilecek gibi konular en çok merak edilen konular. Bunun yanında istihdam konusunda da detayların açıklanmasını bekliyoruz.