Xiaomi Türkiye’de Telefon Üretimine Başlayacak!

Xiaomi Türkiye'de telefon üretmeye hazırlanıyor. Fabrikanın bile çoktan kurulduğu iddiası var.

Xiaomi Türkiye

Çinli markaların Türkiye’de akıllı telefon üretmek için yeni yatırımlar yaptıkları biliniyor. Oppo gibi markaların telefon üretimi için yaptığı yatırımlar bir yana şimdi de Xiaomi markasının Türkiye’de telefon üreteceği ortaya çıktı.

Basında yer alan bilgilere göre Çinli marka bu yılın ilk çeyreği bitmeden Türkiye’de akıllı telefon üretmeye odaklanacak ve ilk üretim de bu yıl içerisinde başlamış olacak. Peki, telefonlar nerede üretilecek? Üretim yapılacak fabrikanın detayları neler?

Bunu da Okuyun: İlk Kez Redmi K40’da Kullanılacak MediaTek Dimensity 1200 Tanıtıldı

Xiaomi Türkiye’de Üretime Başlıyor

Bilgilere göre Çinli marka Salcomp’un Avcılar fabrikasını seçti. Avcılar Ambarlı Limanı’na yakın bir konumda kurulan fabrikada üretim yapılacağı ve buradan da Türkiye’de satışların başlayacağı söyleniyor. 14 bin metrekare gibi geniş bir alanda kurulduğu belirtilen yeni üretim tesisinin, tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağı da bilgiler arasında.

2 bin kişiye ek istihdam sağlayacak olan yeni üretim tesisinde üretilecek olan telefon ise genelde giriş seviyesi akıllı telefonlar olacak. 2021 yılının ilk çeyreğinde daha çok giriş seviyesi akıllı telefonlar üretilecek ve telefonlar yerli üretim olduğu için ülkemizde de daha ucuza satılacak.

Sonrasında ise belki de amiral gemisi akıllı telefon modellerinin bile bu merkezde üretilebileceği söyleniyor. Çeşitli teşvikler ve yatırımlar sayesinde telefonların fiyatlarının da düşmesi sağlanmış olacak.

Şimdilik üretimin tam olarak başlayacağı tarih belli değil. Mart ayı iddiaları var ama net değil. Bunun yanında ilk olarak üretilecek olan akıllı telefonların tam modelleri de belli değil.

Xiaomi Türkiye bu konuda yakın bir zamanda açıklama yapacaktır. Hem iş ilanlarının açılması hem de resmi açıklamaların yapılması bekleniyor. Sonuçta yeni bir üretim tesisinden söz ediyoruz. Resmi bir açıklama geldiği gibi ya da burada açılacak olan bir iş ilanı hakkında bilgi paylaşıldığı gibi biz de detaylara yer vereceğiz.

Ne Biliyoruz? Özet?