Xiaomi Telefonda Okuma Modu Açma ve Ayarlama

Xiaomi telefonda okuma modu açma nasıl yapılır? Okuma moduna geçmek nasıl bir artı sağlıyor?

Xiaomi telefonda okuma modu açma

Akıllı telefonları gece gündüz, zaman fark etmeden sürekli kullanıyoruz. Fakat telefonun yaydığı mavi ışık, ciddi anlamda göz sağlığınıza zarar veriyor. Özellikle geceleri ya da düşük ışıklı ortamlarda hem cihazdan gelen mavi ışık hem de yüksek ışık etkisi, gözlerinizin zaman içerisinde bozulmasına neden olmakta. Neyse ki bu etkiyi en aza indirmek için üreticilerin sundukları çözümler var. Okuma modu adı verilen mod bu çözümlerden sadece biri. Biz de Xiaomi telefonda okuma modu açma işlemini nasıl yapacağınızdan söz edeceğiz.

Tabii ki sadece işlemin nasıl yapıldığını anlatmayacağız bunun yanında bir de işlemin ne işe yaradığını da tam olarak aktaracağız.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonda Bildirim LED’inin Rengini Değiştirme

Xiaomi Telefonda Okuma Modu Açma ve Okuma Modu Detayları

Önce okuma modu adı verilen modun tam olarak ne olduğundan söz ederek işe başlayalım. Bu mod, ekrandaki renklerin ve dokunun otomatik olarak ayarlanmasını sağlayan ve ışık miktarını düzenleyen bir mod.

Hem mavi ışık azaltılıyor hem de telefonun ekranının bulunduğumuz çevrenin ışığına uyumlu bir hale gelmesi sağlanıyor ve böylece de göz yorgunluğunun önüne geçiliyor. Ayrıca gözlerin daha az ışık alması sağlanıyor.

Peki bu modu akıllı telefonunuzda nasıl etkinleştireceksiniz? Şimdi Xiaomi telefonda okuma modu açma kısmına geçelim.

Şimdi iki farklı ayar seçeneği karşınıza çıkacak. Bunlardan bir tanesi klasik ayar bir tanesi de kağıt olarak bilinen ayar.

Not: Eğer telefonunuz desteklemiyorsa, kağıt ya da klasik seçeneklerini göremezsiniz. Sadece okuma modunu görürsünüz.

Her iki mod için de renk doygunluğu için özelleştirmeler yapılabilmekte. Fakat bana sorarsanız standart olarak belirlenen değerler zaten yeterli olan değerler ve üzerine çok fazla bir şey eklemeye gerek yok. Yine de renk doygunluğunda derece değişikliği yapabilirsiniz.