Xiaomi Telefonda Bildirim LED’inin Rengini Değiştirme

Xiaomi telefonda bildirim LED’inin rengini değiştirme işlemi nasıl yapılır? Hangi seçeneklerimiz var?

LED bildirim ışığı rengi değiştirme

Xiaomi akıllı telefonlarda da diğer markalarda olduğu gibi hayatı kolaylaştıran bazı özellikler var. Günlük hayatınızda işinize yarayacak olan bu özelliklerden birisi de bildirim LED ışığı. Telefonunuza bir bildirim geldiğinde ya da arama olduğunda veya telefonu şarjı taktığınızda devreye giren bildirim ışığı, bir hayli işinize yarayabiliyor. Birçok modelde bulunan ve etkin olarak kullanılan özellik, Xiaomi tarafından daha da detaylandırılmış durumda. Mesela telefonda bildirim LED’inin rengini değiştirme ve farklı işlevler için farklı renk atama gibi ayarlamalar yapabiliyorsunuz.

Bu yazımızda da LED’in renklerini nasıl değiştireceğinize, nasıl aktif edeceğinize ve bunun gibi detaylara bakacağız.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Güncellemesi Yayınlanmaya Başladı – Güncelleme Alan İlk Modeller!

Xiaomi Telefonda Bildirim LED’inin Rengini Değiştirme Nasıl Yapılır?

İlk yapacağınız şey, bildirim LED’inin aktifleştirilmesini sağlamak. Önce özelliği aktif edeceksiniz sonrasında renkler için ayarlamalar yapabilirsiniz. Özelliği aktif etmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

Artık bildirimleriniz için ışık yanıp sönecek ve telefona şarja taktığınız zaman da yine ışığı göreceksiniz. Eğer telefonunuz farklı renkleri destekliyorsa bu durumda, hemen alt kısımda 3 farklı seçenek göreceksiniz.

Farklı işlevler için farklı renkleri belirleyebilirsiniz. Mesajlarda farklı bir renk olsun ya da aramalarda farklı bir renk olsun bu tamamen size kalmış olan bir durum. Fakat burada bir detay var atlamamak lazım. Telefonunuz farklı renkleri desteklemiyorsa bu seçenekleri göremeyeceksiniz. Sadece destekli telefonlar için izin veriliyor.