Xiaomi Mi Note 10 Lite Android 11 Güncellemesini Almaya Başladı  

Xiaomi Mi Note 10 Lite Android 11 güncellemesi yayına açıldı. Güncellemenin sürüm numarası ve detaylar.

Xiaomi Mi Note 10 Lite Android 11

Xiaomi, daha çok MIUI güncellemeleriyle gündeme geldiği için Android güncellemeleri zaman zaman geri planda kalıyor. Android güncellemelerinin serilerinin de çok değişmediği görülüyor. Buna karşın belli aralıklarla güncellemeler de geliyor. En son Xiaomi Mi Note 10 Lite Android 11 güncellemesinin yayınlandığı açıklandı.

Böylece marka için de Android 11 sürümü yeniden gündeme gelmiş oldu. Peki yayınlanan sürüm hakkında ne biliyoruz? Güncelleme hangi sürümlere geldi?

Bunu da okuyun: MIUI+ Nedir? Bize Ne Sağlayacak?

Xiaomi Mi Note 10 Lite Android 11 Dağıtımı Başlamış Oldu

Güncelleme son kararlı beta olarak yayınlandı. Yani şöyle ki önce bir test yapılacak. Eğer kullanımda bir sorun olmazsa, birkaç gün içerisinde final güncellemesinin de global olarak verilmiş olacak.

Yayınlanan güncellemenin sürüm numarasına baktığımız zaman ise sürüm numarasının 12.1.1.0.RFNMIXM olduğu görülüyor. Bu da global olarak güncellemenin geldiğini doğruluyor.

Android 11 güncellemesinin geldiği MIUI sürümü ise şu an için en güncel sürümlerden biri olan MIUI 12.1 olarak açıklandı. Yani bu güncelleme henüz MIUI 12.5 ile beraber gelmiyor. Mi Note 10 Lite akıllı telefonları da yine diğer modellerde olduğu gibi MIUI 12.5 güncellemesinin gelmesini bekleyecek ama bu Android 11 ile alakalı olmayan bir durum.

Şimdi beta sürecini düşünecek olursak bunun üzerine bir de global olarak güncellemenin yayınlandığını düşünecek olursak, ülkemizdeki cihazların Android 11 sürümünü alması birkaç hafta sürecek gibi duruyor. Ülkemizdeki cihazlar için de sürüm numarası duyurulup yeni güncelleme dağıtıma açıldığı zaman biz de konu hakkında güncelleme yapacağız.

Mi Note 10 Lite güncelleme için ne ilk ne de son cihaz. Bundan sonraki dönemde Android 11 güncellemeleri daha sık gündeme gelecektir. Bir yandan MIUI 12.5 sürümü için gelen güncellemeleri bir yandan ise Android 11 alan cihazları yakından takip etmeye devam edeceğiz. Sizler de güncelleme haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz.