Xiaomi Mi Gaming Laptop Türkiye’de Satışa Sunuldu

Xiaomi Mi Gaming Laptop sınırlı stok ve tek seçenekle satışa sunuldu. Türkiye fiyatı ve sunulan serinin özellikleri neler?

Xiaomi Mi Gaming Laptop

Xiaomi Mi Gaming Laptop serisi, ülkemizde çok fazla adı anılmayan bir seri. Çünkü diğer markaların aksine bu serinin ülkemizde satışı yok. En azından şimdiye kadar yoktu.

Alınan yeni bilgilere göre N11 üzerinden serinin bir modeli satışa çıktı. Resmi satış kanalları üzerinden sunulduğu söylenen modelin özellikleri de belli. Zaten kasa yapısı çok değişmiyor ama işlemci, ekran kartı tercihleri gibi değişen kısımlar da olduğunu görüyoruz.

Bunu da Okuyun: Katlanabilir Xiaomi Mi Fold için Gerçek Görseller Gözüktü

Xiaomi Mi Gaming Laptop Özellikleri ve Türkiye’de Satış Fiyatı

LED aydınlatmalı klavyesi, ince çerçeveli ve alt kasadan bir miktar ayrılmış olan ekran kısmı ile göze de hitap eden serinin 15.6 inçlik bir ekran kullandığını görüyoruz.

15.6 inçlik ekranın çözünürlüğü Full HD ama asıl güzel olan kısmı ekran yenileme hızı. Ekran yenileme hızının 144 Hz olduğunu görüyoruz ki bu da zaten serinin öne çıkmasını sağlayan detaylar arasında.

Ekran ve boyutu geçtiğimiz zaman direkt olarak işlemci bizi karşılıyor. 9.nesil bir işlemci kullanmayı tercih eden Xiaomi, Intel Core i5-9300H serisi işlemciye yer veriyor.

Sonuçta bir oyuncu PC modeli olduğu için işlemci kadar ekran kartı da önemli. Ekran kartı kısmında ise Nvidia’nın GeForce GTX 1660 Ti serisi yer alıyor. Yani bir RTX değil tabii ki ama başarılı bir ekran kartı.

RAM kısmında ise DDR4 8 GB RAM’i bulunan bilgisayar, 2666 MHz bellekleri ile yeterli bir performans gösteriyor.

512 GB SSD ile standart depolama sunulduğu gibi pil kısmında da 55Whr pil karşımıza çıkıyor ve standart kullanımda yaklaşık 5 saatlik bir pil süresi elde ediyorsunuz.

Her şey iyi güzel ama Xiaomi Mi Gaming Laptop modelinin Türkiye fiyatı ne? İşte kötü olan kısım burası. Serinin Türkiye fiyatı 13 bin TL olarak belirlenmiş. Ayrıca stokların da sınırlı olduğu vurgulanmış.