Xiaomi Mi Air Charge Nedir? Tam Kablosuz Şarj mı?

Mi Air Charge nedir? İşte Xiaomi'nin yeni teknolojisi konusunda merak edilen detaylar ve görseller.

Mi Air Charge

Xiaomi bugün Mi Air Charge adı verilen yeni bir teknoloji tanıttı. Yeni teknoloji sadece Xiaomi değil, tüm sektör için bir devrim niteliğinde oldu. Öyle ki bu teknoloji sayesinde daha önce görmediğimiz bir kablosuz şarj sistemiyle karşı karşıya kalacağız.

Ne kablolara ne de kablosuz şarj pedlerine ihtiyacımız kalacak. Peki, tam olarak nasıl bir sistemden söz ediyoruz? İşin devrim kısmı neresi?

Mi Air Charge Nedir? Nasıl Çalışıyor?

Yeni teknoloji, tam kablosuz şarj teknolojisi olarak isimlendirilebilir. Şu an kullandığımız kablosuz şarj sistemleri daha çok kablo ve şarj padi üzerinden ilerliyor. Siz kablosuz şarj standını bir konumda şarja takıyorsunuz ve sonrasında telefonu bu stant üzerine koyarak şarj ediyorsunuz.

Sadece telefona takılacak olan kablodan kurtulmuş oluyorsunuz. Fakat Mi Air Charge öyle değil. Tamamen kablosuz şarj sunuyor. Telefonunuzun cihazın üzerinde ya da yanında olmasına gerek yok. Cihaz evinizin bir köşesinde duruyor ve siz koltuğunuzda otururken telefonunuz şarj ediliyor. Peki, Xiaomi bunu nasıl sağlıyor?

Mi Air Charge Çalışma Sistemi

Şimdi bunun için yeni enerji paneli adı verilen bir cihazla karşılaşıyorsunuz. Kutu şeklinde olan bu cihaz, aslında istasyon olarak görülebilir. Burada iki sistem karşımıza çıkıyor. Birincisi alan konumlandırma sistemi yani tespit sistemi, ikincisi ise enerji iletim sistemi.

Cihazın içerisinde 5 fazlı 144 anten dizilimi bulunuyor. Tüm bu anten sistemi önce şarj edilecek olan cihazın konumunun tespit edilmesini sağlıyor.

İkinci kısım ise enerjinin iletimi yani cihazın şarj edilmesi kısmı. Burada da ışına dönüştürülmüş olan dalgaların şarj edilecek olan cihaza gönderildiğini görüyoruz. Tabii ki bunun için akıllı telefon ya da akıllı cihaz tarafında da işaret anteni olarak bilinen beacon antenna bulunması gerekiyor. Toplamda 14 antenden oluşmuş olan alıcı antenler, cihazın şarj olmasını sağlıyor.

Soralım Cevaplayalım 

Şarj Gücü Nasıl?

İlk açıklamalara göre bu ilk nesil cihazda 5W seviyesine kadar şarj yapılabiliyor ki bu çok iddialı bir değer.

Tüm Cihazları Şarj Edebilecek mi?

Evet. Sadece akıllı telefonlar şarj edilmeyecek. Xiaomi bu teknolojiyi akıllı saatlerine bile eklemeyi düşünüyor. Uzaktan şarj sisteminin yaygınlaşması sağlanacak.

Aynı Anda Kaç Cihaz Şarj Edilecek?

Kesin bir sayı yok ama Mi Air Charge ile aynı anda birden çok sayıda cihazın şarj edilebileceği söylendi. Enerji girdabı sloganına sahip olan cihazın, aynı anda kaç cihaz için şarj yapabileceğini zamanla göreceğiz.

Sağlığı Etkiler mi?

Koca bir soru işareti. Sonuçta bir frekans yayılacak ve illa ki bir radyasyon değeri olacak. Ama sağlığa nasıl bir etkisi olacağını tam olarak bilmek zor.

Mi Air Charge için paylaşılan bilgiler bunlar. Devrim niteliğinde olan teknolojinin ne zaman evlerimizde kullanıma açılacağını bilmiyoruz. Bakalım Xiaomi’nin planlarını bekleyeceğiz.