Xiaomi Mi A3 Ücretsiz Onarım Hizmeti Başladı

Xiaomi Mi A3 akıllı telefonları için ücretsiz onarım programı duyuruldu. Güncelleme alan cihazlar neden bozuldu?

Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3, güncelleme alan ve bu güncellemeden olumsuz etkilenen bir akıllı telefon olarak ün saldı. En son Android 11 güncellemesinin yayınlandığı duyuruldu ama bu güncelleme de yine sistem sorunlarını beraberinde getirdi.

Android 11 güncellemesini yükleyen kullanıcılar, sorun mesajları almaya başladı ve en sonunda da cihazın çökmesi gibi bir durum yaşandı. Yani güncellemeyi yükleyen kullanıcıların telefonları kullanılmaz hale gelmişti.

Telefonlar kullanılmaz hale gelince, Xiaomi durum hakkında bilgilendirme yapmış ve güncellemeyi geri çekme kararı almıştı. Güncelleme zaten geri çekildi ama güncelleme bildirimi alan kullanıcıların da yükleme yapmaması istendi. Fakat güncelleme yükleyen ve cihazları bozulan kullanıcılar da var. İşte bu kullanıcılar için de özel bir tamir programı başlatıldığı duyuruldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11’in Geniş Açılı Kamerasıyla Çekilmiş Fotoğraflar Yayınlandı

Xiaomi Mi A3 Onarım Programı Detayları

Tamamen ücretsiz olan onarım programı, cihazlar garanti kapsamında olsa da olmasa da geçerli olacak. Onarım için herhangi bir garanti şartı aranmayacak. Kullanıcıların tek yapması gereken şey ise bir yetkili servise gitmek olacak. Belirlenen servislerde cihazlar doğrudan onarılacak ve sonrasında cihaz yeniden kullanıcıya teslim edilecek.

Yazılım konusunda yaşanan bu sorun için başlatılan onarım programı şu an için sadece Çin içerisinde geçerli olacak. Çin içerisinde başlatılan onarım programına diğer ülkelerin de dahil olup olmayacağını bilemiyoruz. Bu cihaz ülkemizde de satılıyor ve ülkemizdeki cihazlarda güncelleme alıyor. Güncelleme hemen geri çekildiği için Türkiye’de yayınlanmadan durdurulmuş oldu.

Yine de bölge değişikliği yapan ve güncellemeyi cihazına yüklemiş olan kullanıcılar olabilir. İşte bunu göz önüne alarak onarım programının ülkemizde de olup olmayacağını bilemiyoruz. Xiaomi Mi A3 için Android 11 güncellemesinin ise yeniden yayınlanması bekleniyor.

Gerekli onarımların yapılmasının ardından güncelleme tüm kullanıcılar için yeniden sunulacaktır. Güncellemenin tamamen iptal edilmesi gibi bir durum şu an için söz konusu değil. Sadece geri çekilmesi durumu söz konusu.