Xiaomi Mi 11’in Geniş Açılı Kamerasıyla Çekilmiş Fotoğraflar Yayınlandı

Xiaomi Mi 11 geniş açı kamera performansının ne kadar iyi olduğunu gösteren çekimler yayınlandı. İşte örnek fotoğraflar.

Xiaomi Mi 11 6

Xiaomi Mi 11 akıllı telefonlarında kullanılan kamera için çok iddialı açıklamalar yapıldı. İlk tanıtımda kameranın ne kadar başarılı olduğu konusunda iddialı açıklamalar yapıldı. Sadece donanım açısından değil de bu kez yazılımla da bir güçlendirme yapıldığı duyuruldu.

Yeni modelin kamerası konusunda yapılan bu iddialı açıklamaların ardından şimdi de ilk çekim örnekleri paylaşıldı. İlk çekim örneklerinin farklı bir durumu. Ana kameradan çok 13 MP değerinde olan geniş açılı sensörün performansı değerlendirildi. Bu da yeni akıllı telefonların geniş açı konusunda ne kadar iddialı olduğunu ortaya koymuş oldu.

Bunu da Okuyun: Özel Olarak Yayınlanan Xiaomi Mi 11 ve MIUI 12.5 Duvar Kağıtları

Xiaomi Mi 11 ile Çekilmiş Görseller

Önce şunu bilmeniz gerekiyor ki çekilen fotoğraflar profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekiliyor. Yani sadece telefonun yetenekleri söz konusu değil. Bunun yanında nasıl doğru çekimin yapılacağı konusunda da alanında uzman olan kişilerden destek alınmış durumda.

Taiji olarak isimlendirilen orijinal formda sensörlerin çekim kalitesinin nasıl olduğunu da açıkça görebiliyorsunuz. Yayınlanan fotoğraflar üzerinde değerlendirecek olursak, yeni telefonun çekim kalitesi bir hayli başarılı.

Özellikle geniş açı performansının öne çıktığını net olarak anlıyoruz ama bir yandan da değerlendirme puanlarını beklemek lazım. Sadece paylaşılan görsellerle değerlendirme değil de profesyoneller tarafından yapılan değerlendirme sonucunda elde edilecek olan kamera puanları önemli. Bunun için de DxOMark tarafından yayınlanacak puanları bekliyoruz.

Şu an görseller bir hayli iyi gözüküyor ama puanlar açıklandıktan sonra bir kez daha değerlendirelim. Öyle ki testler sadece geniş açı çekimleri ile ya da fotoğraf çekimleri ile sınırlı olmuyor. Video, zoom kalitesi gibi birçok nokta ayrı ayrı değerlendiriliyor ve puanlar da buna göre açıklanıyor. Dilerseniz şimdilik sizi yayınlanan fotoğraflarla baş başa bırakalım.