Xiaomi Mi 11 Satış Rekorları Kırarak Başladı

Xiaomi Mi 11 akıllı telefonlar için ilk satış rakamları açıklandı. Telefon için açıklanan yeni satış rakamları neler?

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 akıllı telefon modeli için iddialı bir yıl başladı. Yılın son günlerinde tanıtılan yeni akıllı telefonlar, yeni yıl itibariyle de satışa çıkmış oldu. İlk etapta Çin satışları başladı. Çin’de yapılan satışlar bile markanın büyümesi için önemli bir adım oldu çünkü yıla satış rekoruyla başlandı.

Paylaşılan yeni verilere göre söz konusu akıllı telefonlar Mi 10 modelinin kıramadığı rekoru kırdı. İlk satış rakamlarına ve geçen seneye göre duruma bakalım.

Bunu da Okuyun: MIUI+ Nedir? Bize Ne Sağlayacak?

Xiaomi Mi 11, 5 Dakikada Rekorları Kırdı Geçirdi

Xiaomi Grubu Başkan Yardımcısı Zeng Xuezhong tarafından yapılan afiş paylaşımıyla beraber ortaya çıkan rakamlara göre telefon sadece 5 dakika içerisinde 350 bin adet satmayı başardı. 5 dakikalık bir süre içerisinde bu denli satış elde edilmesi önemli bir başarı.

Mi 10 modeliyle karşılaştırıldığı zaman %100’ün üzerinde daha başarılı bir performans ortaya konulduğu görülüyor. 350 bin adet telefon satılmasının ardından elde edilen satış geliri de 230 milyon dolar olarak açıklandı.

Hem satış gelirleri rakamı hem de satışlardaki bu ivme Xiaomi’nin büyümesinde de çok önemli rol oynayacaktır. Marka 2021 yılına çok hızlı bir şekilde girmiş ve ilk adımını da başarılı bir şekilde atmış oldu.

Mi 11 temel modelinin devamında Mi 11 Pro gibi biraz daha üst seviye akıllı telefonlar da gelecek. Bu telefonlar da yüksek satış rakamlarının elde edileceği modeller olarak düşünülüyor.

Önce temel modelin yüksek oranda satması, sonrasında Pro modelinin tanıtılması ve bunun da yüksek oranda satılmasından sonra marka 2021 yılının en iddialı akıllı telefon üreticilerinden biri haline gelebilir. Bakalım daha hangi telefonlar gelecek ve son satış rakamları nasıl olacak?