Xiaomi Mi 11 Pro Kamera Özellikleri Ortaya Çıkmaya Başladı

Xiaomi Mi 11 Pro akıllı telefonu için kamera detayları paylaşılmaya başlandı. Telefonda nasıl bir kamera olacak?

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi Mi 11, ana modelinden sonra gözler Xiaomi Mi 11 Pro modeli aramaya başladı. Şubat ayında tanıtılması beklenen ve üst seviye akıllı telefonlar arasında öne çıkacak bir model olarak lanse edilen akıllı telefonun, görselleri de gelmeye başladı.

En son birkaç gün önce telefonun afiş görseli olduğu iddiası bulunan bir görsel yayınlanmıştı. Yayınlanan bu afiş görselinde telefonun kamera yerleşiminin farklı olacağı anlaşılıyordu. Daha büyük bir kamera alanı içerisinde daha fazla kamera kullanılacağı belirtilmişti. Şimdi ise yeni akıllı telefonların kamera özellikleri için bazı bilgiler paylaşıldı.

Bunu da Okuyun: POCO F2 için Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı – Telefon Ne Zaman Gelecek?

Xiaomi Mi 11 Pro Nasıl Bir Kamera Kullanacak?

 

Açıkçası yeni akıllı telefonların nasıl bir kameraya sahip olacağı konusunda çok fazla bir bilgi bulunmuyordu. Gelen görsellerin bile gerçek olup olmadığını henüz doğrulayamadık. Buna karşın söz konusu akıllı telefon modeli için kamera özelliklerini ortaya koyan sızıntılar de gelmeye başladı.

Yeni sızıntılara göre akıllı telefonda 120x telefoto lensi kullanılacak. Bu da telefonun optik zoom özelliğinin bir hayli fark yaratacağı anlamına geliyor. İddialı bir akıllı telefon olacağını buradan da anlayabileceğimiz Xiaomi Mi 11 Pro modelinde, ana kameranın ise yine Samsung imzalı 108 MP kamera olması beklentisi var.

Bunlara ek olarak bir başka iddiada ise yeni akıllı telefonların 50 MP değerinde geniş açılı lensler kullanacağı söylenmekte. Mevcut modelde 13 MP değerinde geniş açılı lenslere yer verilmiş durumda. Bu da demek oluyor ki çekim kalitesi açısından da daha iyi bir geniş açılı lense yer verilecek.

Tamamen kameralarıyla öne çıkacağı ve tamamen kameralarıyla çok konuşulacağını düşündüğümüz akıllı telefonun DxOMark listesinde de ilk sıraya oynamak gibi bir amacı olduğu iddia ediliyor ama tabii ki şu an bunlar gelen iddialar.

Hangileri ne kadar doğru iddialar onu zaman gösterecek. Şubat ayının sonuna doğru Pro modelin tanıtımı olacağı söyleniyor. Tanıtım ardından tüm özellikleri paylaşacağız.

Exit mobile version