Xiaomi Mi 11 Lite Akıllı Telefonu Sızdırıldı – İşte Özellikler

Xiaomi Mi 11 Lite akıllı telefonunun teknik özellikleri açısından bazı bilgiler ve bir de görsel yayınlandı. Lite ismiyle yeni telefona hazır olun.

Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 temel versiyonunu gördük ama bu sadece temel versiyon olarak kaldı. Telefonun Pro versiyonu çıkmadı. Biz Pro modelini bekliyorken, ilginç bir gelişme yaşandı ve bu model için yeni bir akıllı telefon daha sızdırıldı. Bu kez Xiaomi Mi 11 Lite versiyonu geliyor.

Amiral gemisi modellerin uygun fiyatlı versiyonu olacağı iddia edilen Lite versiyonun görseli geldi ve bazı teknik donanım bilgileri de paylaşıldı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi A3 Ücretsiz Onarım Hizmeti Başladı

Xiaomi Mi 11 Lite Özellikleri için Ne Biliyoruz?

Şimdi telefona karşıdan baktığınız zaman, daha düz ekranın kullanıldığı bir akıllı telefon gözüküyor. Biraz daha düz bir panelin olduğu, kenarlarda siyah çerçevelerin gözüktüğü bir akıllı telefon. Ekran kısmında kamera tercihi için yerleşim ise değişmemiş.

Yine bu kısımda ekran üzeri kamera kullanımı devam edecek. Arka kısımdaki kamera yerleşimi ise Mi 11’e çok benzer ama daha ufak bir kamera alanı şeklinde olacak.

Tasarım benzer bir tasarım ama temel modele göre farkların olduğu bir telefon tasarımı. Peki ya teknik özellikler nasıl?

Teknik özellikler tamamen farklı olacak. Telefonun içerisinde Snadpragon 732G işlemcisi kullanılacak. 2.3 GHz gibi iddialı bir saat hızı olan işlemci ile Adreno 618 grafik birimi kullanılacak. Tek RAM seçimiyle 6 GB RAM sunacak yeni model, X15 LTE modemini kullanacak.

Ekran kısmına gelince de telefonda IPS LCD ekran kullanılacağı ve 120 Hz yenileme hızının yanında FHD+ çözünürlük değerinin de sunulacağı söyleniyor.

64 MP ana kamera + 8 MP ikinci kamera ve 5 MP üçüncü arka kamerası ile tam bir orta segment olacak akıllı telefon ne zaman tanıtılacak bilemiyoruz.

Pro modelin tanıtımının Şubat ayında yapılması bekleniyordu. Muhtemelen bu telefon için de tanıtım Şubat ayı içerisinde yapılacaktır. Pro ile Lite versiyonun aynı etkinlik kapsamında duyurulması çok büyük bir ihtimal. Fiyat açıklamaları için de bu tanıtım önemli olacak ama tabii ki şunu tahmin edebiliyoruz ki yeni akıllı telefon daha uygun fiyatlı olacak.