Xiaomi Mi 11 Global Sürüm Geliyor – Onay Gözüktü!

Xiaomi Mi 11 akıllı telefonunun global sürümü için FCC onayının alındığı ortaya çıktı. Telefonun hangi versiyonları olacak?

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 akıllı telefonları Çin’de satış rekoru kırarak yola başladı. Sadece saatler içerisinde binlerce satış elde eden markanın, global olarak satışlara ne zaman başlayacağı kısmında ise net bilgiler paylaşılmamıştı.

Global sürüm bizim için de önemli çünkü global sürümle beraber ülkemizde de telefonun satışları yapılacak. İşte bu konuda resmi bir tarih yok ama telefon için ipuçları da gelmeye devam ediyor. Son olarak global sürümün FCC onayı aldığı açıklandı ama bu durum işleri biraz daha değiştirdi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 11 Global Sürümde Hangi Seçenekler Olacak?

Global versiyon için alındığı söylenen FCC onayı, bazı kötü haberleri de beraberinde getiriyor. FCC onayına göre söz konusu akıllı telefonların 12 GB RAM kullanan sürümü global satışlarda olmayacak.

İddialar doğruysa bu akıllı telefonların sadece 6 ve 8 GB RAM seçenekli olan versiyonları gelecek. Bir versiyonda 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı olacak. Bir versiyonda 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı olacak. En yüksek depolama alanında ise 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olacak.

Yeni akıllı telefonların 12 GB RAM kullanan versiyonu ise onay almamış gibi duruyor. Bu durumda da 12 GB versiyonun sadece Çin için sunulacağını anlıyoruz.

Yeni telefonların FCC onayını almasına rağmen ne zaman satışa çıkacağı ve globalde fiyatların neler olacağı ise hala net değil. Aslında Xiaomi elini çabuk tuttu ve telefonları 2020 yılı bitmeden tanıttı.

Buna rağmen global satışları biraz gecikmiş durumda. Belki de markanın bir strateji yaptığını ve Pro sürümle beraber yeni modeli de satışa sunduğunu görebiliriz. Bu konuda da detayları takip ediyor olacağız.