Xiaomi Mi 10i 5G Duyuruldu – Peki Özellikleri Neler?

Xiaomi Mi 10i 5G modeli için beklenen tanıtım yapıldı. Telefonun özellikleri kesinlikle dikkat çekecektir.

Xiaomi Mi 10i 5G

Xiaomi Mi 10i 5G akıllı telefonu sessiz bir şekilde duyuruldu. Hindistan içerisinde yapılan etkinlikle duyurulan yeni akıllı telefon, alıştığımız Xiaomii standartlarını bir kez daha karşımıza getirmiş oldu. Mi 10 serisi için de son nefes olarak gösterebileceğimiz telefon hakkında paylaşılan özelliklere bakalım.

Bunu da Okuyun: POCO F3 Pro Olarak İsimlendirilmesi Beklenen Amiral Gemisi Geliyor

Xiaomi Mi 10i 5G Tasarımı, Kamerası ve Diğer Teknik Detayları

Tasarım çizgisi mevcut Mi 10 serilerinden biraz ayrılmış durumda. Mi 10 serilerinden farklı olarak kamera yerleşimi daha çok Redmi modeline benziyor.

Dairesel kamera alanı içerisinde simetrik yerleştirilmiş olan kameralar. Bu tasarıma alışığız. Ön kısımda ise ekran üzerinde kamera tasarımının kullanıldığını biliyoruz. Aynı şekilde ekran üzerinde kamera kullanımı devam etmiş. Geri kalan tasarım çizgilerini siz görsellerden çıkarın. Zira çok bir farklılık yok. 🙂

Teknik kısma geçiş yapıldığında, Xiaomi Mi 10i 5G modeli için işlemci tercihinde bir değişiklik yapıldığını anlıyoruz. Snapdragon 750G serisi işlemcilerden güç alan model, oyun özel bir işlemci sunuyor. 5G desteği var ama buradaki “G”, Gaming ifadesini gösteriyor. 2.2 GHz Kryo 570 çekirdekle performans gösteren işlemci, toplamda 6 adetten verimlilik çekirdeği sunuyor.

Oyun serisi işlemcinin en iyi yanı ise Adreno 619 gibi başarılı bir grafik birimine yer vermesi. Bu da telefonun oyun ve grafik performansını öne taşıyor.

İşlemcinin yanında 6 veya 8 GB seçimli RAM kapasitesi olduğunu da belirterek, ekran kısmına atlamak istiyorum. Ekran özelliklerine bakıldığında telefonun 6.67 inçlik bir panele sahip olduğu açıklandı. FHD+ çözünürlük sunan ekran yine IPS LCD ama bu sefer yenileme hızımız da 120 Hz olarak değişiyor.

Xiaomi Mi 10i 5G akıllı telefonu için söylenebilecek son şeye yani kameralara geçelim. Kamera kısmında 108 MP ana kamera kullanıma devam ediyor. Bu kameraya eşlik eden 8 MP değerinde ultra geniş kamerası ve 2 MP + 2 MP derinlik ile makro çekim kamerası bulunuyor. Kamera dizilimi amiral gemisi modellerdeki gibi duruyor. Ön kısımda da 16 MP selfie kamerası olduğunu unutmayalım.

Xiaomi Mi 10i 5G bu özelliklerle 7 Ocak’ta satışa sunulacak. Telefonun fiyatı en düşük versiyonda 287 dolar, en yüksek RAM kapasitesi ve depolama alanında ise 328 dolar.

Özet