Xiaomi, 3 Telefon için Güncelleme Desteğine Son Veriyor!

Xiaomi, 3 akıllı telefonu için beta testlerinin durdurulduğunu duyurdu. Bu söz konusu telefonların güncelleme almayacağını işaret ediyor.

Xiaomi guncelleme 1

Xiaomi, akıllı telefonlarına güncelleme verme konusunda sürekli olarak kendisini geliştiriyor. Marka güncelleme süresini arttırmaya yönelik adımlar atsa da eskimeye başlayan telefonlar için de güncelleme desteği son bulmaya devam ediyor. Şu sıralar yeni MIUI arayüzü güncellemesini beklerken yine böyle bir haber ile karşılaştık.

Resmi haber sayfalarından paylaşılan bilgilerle beraber 3 model için güncelleme döneminin biteceği ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Güncellemesi Yayınlanmaya Başladı – Güncelleme Alan İlk Modeller!

Xiaomi, Redmi Note 7 Serisi için Yeni Karar Aldı

Paylaşılan bilgilere göre 24 Nisan 2021 tarihinden itibaren Redmi Note 7, Note 7 Pro ve Xiaomi CC9e akıllı telefonlarında beta testleri durdurulacak. Beta testlerinden çıkarılacak olan akıllı telefonlar, MIUI 12.5 ile sınırlı kalacak gibi duruyor.

Öyle ki bir serinin beta testlerinden çıkarılması, bundan sonraki dönem için akıllı telefonların güncellemeler de almaması anlamına geliyor. Böyle değerlendirecek olursak, Note 7 serisi ve CC9e modeli yani globalde A3 modeli için güncellemelerin sonu geliyor.

Muhtemelen bu telefonlar için MIUI 12.5 sürümü son güncelleme olacaktır. Kararlı olarak MIUI 12.5 güncellemesi alındıktan sonra, söz konusu akıllı telefonların 13 sürümünü alması beklenmiyor. Zaten beta testlerinin de durduğunu görüyoruz.

Yine aynı şekilde belirtilen tarihten itibaren söz konusu akıllı telefonların Android güncellemelerini de alması çok olası değil. Yani sadece arayüz için değil de Android sürüm güncellemeleri için de benzeri bir durum olacak.

Henüz MIUI 13 sürümü için bir açıklama ya da duyuru gelmediğinden kesin olarak bu sürümü alacak olan akıllı telefonları bilemiyoruz ama MIUI 13 listelerinde de farklı bir durum olmayacaktır.

Muhtemelen artık güncellemeler bu seri için Note 8 akıllı telefonlarından başlıyor olacak. Daha detaylı bir bilgi ya da yeni bir karar gelirse paylaşacağız. Unutmadan şunu da ekleyelim ki telefonların güvenlik yamalarını almaya devam etmesi bekleniyor. Yani bir yandan güvenlik güncellemeleri gelmeye devam edecek.