Tanıtımda Söylenmeyen 5 İlginç MIUI 12.5 Özelliği

MIUI 12.5 yenilikleri keşfedilmeye devam ediyor. Bu kez 5 değişiklik fark edildi. İşte o değişiklikler.

MIUI 12.5

MIUI 12.5, Aralık sonunda duyuruldu. Duyurulduğu andan bu yana, Mi 11 akıllı telefonlarının daha fazla önüne geçti. Hangi telefon güncelleme alacak ve hangi akıllı telefonun sistemi nasıl değişecek gibi konulardan söz ettik.

Bu zamana kadar güncellemenin tanıtımı sırasında belirtilen özellikleri aktarmıştık. Fakat tanıtım sırasında söylenmeyen, küçük ve sürpriz olan yenilikler de var. İlk kapalı beta sürümlerinin yayınlanmasından sonra bu ufak yenilikler de bir bir ortaya çıkmaya başladı. İşte ortaya çıkan 5 detay özellikten söz edeceğiz.

Bunu da Okuyun: Snapdragon 888 işlemcili En Ucuz Telefon Redmi K40 Pro Geliyor

MIUI 12.5 Sürümünde Gizli Kalmış 5 Detay Özellik

Yenilikleri yayınlanan görsellerle beraber ele alacağız. Nasıl bir değişiklik yapıldığını görsellere bakarak da anlayabilirsiniz.

Pil Bölümünde Yeni Düzenleme

MIUI 12.5 sonrasında pil bölümü için kullanılan menüler değişecek. Pil durumu daha grafiksel bir şekilde gösterilecek ve ters kablosuz şarj kullanımı için yeni bir etkinleştirme anahtarı kullanılacak. Görsel açıdan daha güzel, işlevsellik açısından da daha zengin bir kullanım menüsü sunulmuş olacak.

Ana Ekranda Yeni Düzenlemeler

Yeni sürümle beraber ana ekrandaki sistem uygulamaları için bazı düzenlemeler gelecek. Nadir kullandığınız sistem uygulamalarını ana ekrandan kaldırabileceksiniz ve bu sayede de daha temiz bir arayüz elde edeceksiniz.

Bluetooth Bağlantısı için İyileştirmeler Geliyor

Yapılan güncelleme sonrasında Bluetooth bağlantısı için de ek seçeneklerin geleceği söyleniyor. Artık Bluetooth konfigürasyon seçenekleri arasında yeni bir kara liste bölümü yer alacak. Cihazınıza bağlanmasını istemediğiniz cihazları kara listeye alabileceksiniz.

Belge Modu 2.0 Geliyor

Yeni sürüm sonrasında kamera ile belge tarama yeni bir nesle geçmiş oldu. Belge taramak için yeni animasyonlar eklendi ve artık belge taraması hem daha hızlı hem de daha stabil hale getirildi.

Ses Çubuklarında Tema Değişikliği

Son MIUI 12.5 detayı ses kontrol çubukları üzerine oldu. Ses çubukları için Gauss efekti olarak söylenen yeni bir bulanıklık efekti kullanılacak. Bu daha yumuşak bir geçiş göreceğimizi ifade ediyor. Güzel mi tartışılır.

Şimdilik ortaya çıkan küçük yenilikler bunlar. Bu yenilikler güncellemeyi alan her cihazın kavuştuğu artılar olabilir. Biz yeni bir özellik keşfedilirse yine sizlerle paylaşıyor olacağız. Henüz güncellemenin yayınlanmasına epey bir zaman var.