Redmi Note 9T Yarın Tanıtılıyor – Kutu Açılış Videosu Sızdı

Redmi Note 9T modeli için beklenen tarih geldi. Telefon yarın tanıtılıyor. Telefonun özellikleri neler olacak?

Redmi Note 9T 2

Redmi Note 9T isimli yeni bir akıllı telefon modelinin tanıtılacağı bir süredir konuşuluyordu. Bu akıllı telefon modelinin ne zaman tanıtılacağına ilişkin kesin bilgiler ise yakın zamanda paylaşıldı.

Resmi bilgilere göre söz konusu akıllı telefon yarın düzenlenecek olan etkinlikle beraber duyurulacak. 8 Ocak etkinliği ile duyurulacak yeni akıllı telefon için önden bir kutu açılış videosu da yayınlandı. Video kısa sürede yayından kaldırıldı ama öğreneceğimizi öğrenmiş olduk.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Lite Akıllı Telefonu Sızdırıldı – İşte Özellikler

Redmi Note 9T Hakkında Merak Edilen Her Şey!

Yeni akıllı telefonun ekran ve tasarımından başlamak istiyorum. Telefon tasarım açısından hemen hemen aynı yapı sunacak. Bu kez arkada tam daire alan bulunacak. Daire alanının içerisinde kare şeklinde ek bir kamera alanı ya da çerçeve olmayacak. Bu kez tek parça bir kamera alanı olacak.

Ön kısımda ise yine yeniden ve her zaman olduğu gibi köşede bir kamera kullanılacak ve tabii ki ekran üzerinde kamera kullanımı olacak.

Teknik açıdan bakıldığı zaman en ucuz modellerden biri olması beklenen akıllı telefonun, 6.53 inçlik ekranı olduğunu göreceğiz. 2340 X 1080 piksel çözünürlük değerinin bulunacağı ekranın 450 nit parlaklığı ve Gorilla Glass 5 camları olacak.

İşlemci kısmında ise en ucuz 5G işlemcisi olan MediaTek 800U işlemcisini göreceğiz. Tam amiral gemisi değil ama güçlü bir işlemci kullanılacak, onu anlıyoruz.

6 GB RAM miktarı ve 128 GB depolama alanının da olacağı akıllı telefonda 3 arka kamera ve 1 ön kamera olacak. 48 MP ana arka kamera yanında 2 MP ve 2 MP olmak üzere iki kamera daha barındıracak. Önde ise 13 MP tek kamera olacak.

MIUI 12 ile çıkış yapacak ve 5000 mAH değerinde de bir bataryası olacak olan akıllı telefonun 18W hızlı şarj desteğinin olacağını da ekleyelim. Yeni akıllı telefonun fiyatı ve ne zaman çıkış yapacağı gibi konuları ise birkaç gün daha beklememiz lazım. Yarınki tanıtım sonrası daha fazla detay paylaşacağız.