Redmi Note 9 Serisi Yakında Android 11 Güncellemesi Alacak

Redmi Note 9 için Android 11 haberleri gelmeye başladı. Markanın açıklamalarına göre çok kısa süre sonra güncellemeler gelmeye başlayacak.

Redmi Note 9

Xiaomi, kısa süre önce Redmi Note 9 Pro için yeni bir Android güncellemesi yayınladığını duyurdu. Resmi forum üzerinden duyurulan yeni güncelleme, sadece Hindistan için açıklandı ve bu bölge için dağıtıma başlandı. İlk etapta sınırlı bir kullanıcı kitlesi tarafından deneneceği söylenen güncellemenin sonrasında sıkça sorulan sorulara da cevap verildi.

En çok soru serinin diğer akıllı telefonları ile ilgili oldu. Kullanıcılar bir yandan Pro modeli için tüm bölgelere açık güncellemenin ne zaman geleceğini bir yandan da diğer sürümler için güncelleme gelip gelmeyeceğini sordu. Bu soruyu cevaplayan Xiaomi yetkilileri, konu hakkında bir bilgi paylaşımı da yapmış oldu.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 ile 4 Yeni Sürekli Açık Ekran Tasarımı Geliyor

Tüm Redmi Note 9 Serisi Android 11 Alacak

Yetkililerin soruya verdiği cevaba göre, çok yakından tüm seri için güncelleme yayında olacak. Güncellemeyi ilk alan akıllı telefon Pro modeli olsa da, tüm Note 9 varyantları Android 11 işletim sistemi güncellemesi ile yenilenecek.

Güncellemelerin zamanı için kesin bir açıklama ise bulunmuyor. Sadece “çok yakında tüm seriler güncellenecek” şeklinde bir ifade olduğunu görüyoruz. MIUI 12.5 güncellemesinden sonra markanın Android sürümlerine yönelmesini bekliyoruz.

Nisan ayında MIUI 12.5 sürümünün güncelleme sürecinin tamamlanacağını düşünecek olursak, yakında telefonlar için ardı ardına Android 11 haberleri gelebilir. Zaten şu an için güncelleme alan amiral gemisi akıllı telefonlar var ama Note 9 bunlardan biraz daha farklı olan bir seri.

Note 9 serisi akıllı telefonlar, daha orta segmente hitap eden akıllı telefonlar ve yine ülkemizde çok sayıda satılmış olan akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Sadece ülkemizde de değil, telefon dünya genelinde en çok satış yapanlar listesinde ilk 3 arasında yer alıyor. Tabii ki serinin diğer modellerine göre satış rakamları değişiyor ama marka bu serinin satışlarından bir hayli memnun.