Redmi Note 8 Dahili Çağrı Kaydetme Özelliğini Geri Kazanıyor

Redmi Note 8 için dahili olarak kullanılan çağrı kaydetme özelliği gelecek gibi duruyor. Son kanıtlar ve yeni görseller.

Redmi Note 8 2

Redmi ve Xiaomi akıllı telefonlarda, daha çok eski modellerde kullanılan bir özellik vardı. Bu özellik gelen çağrıları kayıt altına almanızı sağlıyordu. Gelen çağrıları herhangi bir ek programa gerek olmadan kayıt altına alabiliyordunuz. Fakat Google yani Android üzerinde yapılan düzenlemeler ve bazı gizlilik iyileştirmeleri sonrasında, bu özellik kaldırıldı. Şimdilik sadece Çin’de ve seçili birkaç bölgede daha kullanılabilen çağrı kaydetme özelliği, birkaç gündür Redmi Note 8 akıllı telefonlarında da boy gösteriyor.

Aslında herhangi bir resmi açıklama yok ve gelen yeni bir güncelleme de yok. Buna karşın birçok kullanıcı telefonlarının arama bölümünde, kayıt etme özelliğinin de gözüktüğünü söylemeye başladı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonda Okuma Modu Açma ve Ayarlama

Redmi Note 8 Çağrı Kaydetme Özelliğini Tüm Kullanıcılar için Sunacak mı?

İşin ilginç yanı bu özellik herhangi bir Çin sürümünde ya da Hindistan sürümünde karşımıza çıkmıyor. Bu sürüm global dediğimiz, tüm bölge cihazları için karşımıza çıkıyor. Birçok kullanıcı cihazlarına herhangi bir güncelleme gelmeden, ek bir yükleme yapmadan kendiliğinde çağrı kayıt bölümünü gözükmeye başladığı raporladı.

Ayrıca bunun için görseller bile paylaşılmaya başlandı. Görünen o ki herhangi bir güncelleme yapılmadan, sunucu tarafında bir düzenleme ya da bir anahtarı açarak bu özellik kullanılabilir hale getirildi. Çağrı kaydetme kısmının gözükmeye başladığını belirten kullanıcıların çoğu Avrupa bölgesinde. Yani düzenleme Avrupa bölgesinden başlamış gibi gözüküyor.

Resmi bir açıklama olmadığı için kesin olarak Redmi Note 8 dahili çağrı kaydetme özelliği geri geldi demek mümkün olmayacaktır. Ama yine de bu yönde çok fazla kanıt olması, beklentilerin artmasına neden oldu. Şimdi gözler Xiaomi tarafında. Marka bir açıklama yaptığı zaman ya da bu özellik resmi olarak yayınlandı denildiği zaman biz de daha detaylı inceleyeceğiz.