Redmi K40 Gerçek Görüntüleriyle Ortaya Çıktı

Redmi K40 için gerçek görüntüler yayınlandı. Telefona ait görüntülerde dikkat çeken detaylar neler?

Redmi K40 6

Xiaomi adı altında gelen Mi 11 akıllı telefon modellerinden sonra şimdi gözler Redmi serisine çevrildi. Mi 11 akıllı telefonlarının hemen sonrasında tanıtılacak olan Redmi modelinin ise Redmi K40 olacağı iddiası var.

Yeni akıllı telefonların özelliklerinin neler olacağı bir yana dursun, bu modellerin tasarımını gösteren gerçek görüntüler de ortaya çıktı. Mi 10T modellerine benzer bir tasarım kullanacağı görülen akıllı telefonlarla ilgili olan detaylara geçelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Redmi K40 ve K40 Pro Tasarımı Nasıl Olacak?

Temel olarak aynı dizilime sahip olacağı fakat bazı farklılıkları olacağı görülen iki tasarım kullanıldığını görüyoruz. Bunlardan birisinin Pro modeline ait olacağı iddiası var. Pro model için paylaşılan görselde, Mi 11 serisinde gördüğümüz kamera alanına benzer biraz uzun bir kamera alanı var.

Ufak bir lensi bulunan ana kameranın altında 2 adet daha kamera kullanıldığını göreceğiz. Bunun hemen yanında ise küçük lensler kullanıldığını görüyoruz ve bir de flaş ışığı kullanılmış durumda.

Redmi K40 temel modeline ait olduğu söylenen görsellere bakınca ise biraz daha farklı bir tasarım kullanıldığını anlıyoruz. Bu modelde arka kapak üzerinde daha kısa bir kamera alanı var ve kamera yerleşimleri de değişmiş gibi gözüküyor.

Yeni akıllı telefonun ön kısmına baktığımız zaman ise açılır kapanır kameraya yer verilmediğini anlıyoruz. Açılır kapanır kamera alanının yerine ekran üzerinde kamera kullanılması tercih edilmiş. Tam orta kısma yerleştirilmiş olan ekran üzerinde kamera dışında çerçeveler gözükmüyor.

Çerçeveler belli değil çünkü çerçeveleri kapatan bir kılıf kullanılmış durumda. Kılıf nedeniyle telefonun yanları ve ekranının yapısı tam olarak anlaşılmıyor. Sadece alt kısımda 3,5 mm kulaklık jakının kullanılmaya devam edeceğini anlıyoruz. Ayrıca stereo hoparlör ve Type C girişinin de yine bu alanda kullanılmış olduğunu görmekteyiz.

Yeni telefonlar için paylaşılan bu görsellerden sonra tanıtımın ne zaman yapılacağına ilişkin de bazı bilgiler paylaşıldı. Buna göre telefonlar ay sonu gibi gelecek. Tabii ki resmi açıklamaları görmek lazım.