Redmi 9T ve Note 9T Tanıtıldı – Fiyatlar ve Özellikler  

Redmi 9T ve Note 9T akıllı telefonlarının özellikleri duyuruldu. Tasarımı ve özellikleriyle yeni uygun fiyatlı telefonlar.

Redmi 9T ve Note 9T

Redmi 9T ve Note 9T, beklendiği gibi bugün tanıtıldı. 8 Ocak itibariyle tüm özellikleri ortaya çıkan akıllı telefonların hem tasarımları şık bulundu hem özellikleri tatmin edici bulundu hem de fiyatları bir hayli uygun bulundu.

Biz de merak edenler için telefonların özelliklerini derledik. Bakalım iki model nasıl özelliklere sahip?

Redmi 9T ve Note 9T Tüm Özellikleri

Şimdi telefonları biraz daha iyi anlatmak için alt başlık kullanımı yapacağız. Önce bir modele sonra bir modele bakarak ilerleyelim.

Redmi 9T Özellikleri ve Fiyatı

Temel model olarak söylenen akıllı telefonda, sıradan Redmi tasarımının dışında bir tasarım var. Telefonun arka kısmında üst üste kameralar kullanılmış ve bu kameralar üstte köşeye konumlandırılmış durumda.

Ön kısımda ise su damlası şeklinde bir çentik alanının kullanıldığı görülüyor. Yani o alıştığımız Redmi tasarımlarının biraz dışına çıkılmış.

Tasarıma çok takılmaz da teknik özelliklere bakacak olursak yeni modelde 6.53 inçlik bir ekran kullanıldığını görüyoruz. 6.53 inçlik ekran, Full HD+ çözünürlük değerinde ve diğer telefonlarda olduğu gibi IPS LCD panel kullanılmakta.

Telefonun işlemcisi ise Snapdragon 662 serisi işlemci ve bu da orta segment bir işlemci demek oluyor. Çok yüksek bir performans beklemeyin. RAM miktarı da buna bağlı. 4 GB ve 6 GB RAM var.

Telefon orta segment olsa da bu modelin kameraları gayet iyi. Arka kısımda 48 MP + 8 MP çift kamera var ve bunlara ek olarak 2 MP + 2 MP makro çekim ve derinlik kameraları da bulunuyor. Önde de tek kamera 8 MP.

6000 mAh değerinde bataryası, Android 10 işletim sistemi ve MIUI 12 arayüzü de yine dikkat çeken özellikler arasında.

Redmi 9T Özeti

Redmi Note 9T Tüm Özellikleri

Tasarıma baktığımız zaman bizim beklediğimiz akıllı telefonun Note 9T modeli olduğunu anlıyoruz. Ekran üzerinde kamera kullanan ve arka kısımda da dairesel tek parça kamera alanına yer veren akıllı telefon bir hayli şık.

Teknik özellikler konusunda ise telefon sızıntıları karşılıyor. Yine 6.53 inç ekran kullanılıyor ve yine Full HD+ çözünürlük değeri sunuluyor ama bu kez işlemci değişiyor.

Telefonda 5G destekli MediaTek Dimensity 800U işlemcisini görüyoruz. Performansı yüksek olan işlemcinin yanında şaşırtıcı bir şekilde sadece 4 GB RAM seçeneğine yer verilmiş.

Telefonun kamerası kısmında ise 48 MP ana kamera kullanılmaya devam etmekte. Arka kısımda 2 MP + 2 MP olmak üzere iki kamera daha var. Ön kısımda ise 13 MP tek kamera bulunuyor. 5000 mAh değerinde batarya 18W hızlı şarj desteğine devam ediyor.

Redmi 9T ve Note 9T ikilisinde öne çıkacak olan Note 9T modelinin fiyatı ise 199 Euro olarak açıklandı. En yüksek depolama alanında bu fiyat 269 Euro olacak.

Redmi Note 9T Özeti

İki telefonun da satışları 11 Ocak tarihinde başlayacak. Model Şubat ayında ülkemizde olacak ve Türkiye fiyatları da önümüzdeki ay duyurulacak.