Redmi 8 ve Redmi 8A için MIUI 12 Yayınlandı

Redmi 8 ve Redmi 8A için çok beklenen MIUI 12 güncellemesi yayınlandı. Global olarak yayınlanan güncellemeler son sürüm mü olacak?

Redmi 8 ve Redmi 8A

MIUI 12’yi almayan akıllı telefon kalmadı desek yeridir. Zaten amiral gemilerinde ve birçok orta sınıf modelde güncelleme tamamlandı ve hatta yeni düzenleme güncellemeleri bile yayınlanmaya başladı. Artık MIUI 12.5 sürümünü beklemeye başladık ama bir yandan da temel seviyede modeller için de güncellemeler yayınlanmaya devam ediyor. En son Redmi 8 ve Redmi 8A için yeni güncelleme yayınlandı.

Bundan iki gün kadar öncesinde Redmi 7A akıllı telefonu için yeni arayüz güncellemesi gelmişti. Şimdi iki telefon için daha geldi ve nerdeyse güncellemeyi almayan model kalmadı.

Bunu da Okuyun: Eklem Hareketlerini Destekleyen Xiaomi Telefonlar Hangileri?

Redmi 8 ve Redmi 8A Akıllı Telefonlarında MIUI 12 Deneyimi

Güncellemelerin sürüm numaralarıyla işe başlayalım. İlk olarak Redmi 8A modelini düşünmek gerekiyor. Bu model güncelleme sonrasında V12.0.1.0.QCPEUXM sürüm numarasına kavuşmuş oldu.

Redmi 8 akıllı telefonları ise güncelleme sonrasında V12.0.1.0.QCNEUXM sürüm numarasına kavuşuyor. Her iki akıllı telefonda tamamen kararlı MIUI 12 güncellemesi almış oldu ve güncellemeler OTA üzerinden yayınlandı.

Global olarak yayınlanan güncellemelerin iki telefon için de son güncelleme olacağını da ekleyelim. MIUI 10 ile piyasaya çıkan ve ardından da MIUI 11 güncellemesini alan iki akıllı telefon için de MIUI 12 son sürüm olacaktır. Bu telefonların MIUI 12.5 güncellemesi alıp almayacağı konusu ise biraz karışık.

Bazı otoriterler MIUI 12 güncellemesini almasının akıllı telefonların MIUI 12.5 sürümünü de alması için yeterli olduğunu söylüyor. Bunun karşısında aksini iddia eden ve güncelleme almayacak olan modeller olacağını söyleyenler de var.