Redmi 7A Modellerine MIUI 12 Güncellemesi Geldi

Redmi 7A akıllı telefonları artık MIUI 12 ile çalışacak. Telefonlar beklenen güncellemeyi aldı.

Redmi 7A

Redmi 7A, uygun fiyatlı sayılabilecek olan giriş ve orta segment bir akıllı telefon. Başka markalarda değerlendirildiği zaman, aynı seviyede akıllı telefonların çok fazla güncelleme almadığını görüyoruz.

Fakat Xiaomi, son dönemde bu konuda daha etkin bir marka oldu ve rakiplerden sıyrıldı. Giriş seviyesi ve orta segment modeller için de güncellemeler sunuluyor. 7A modeli de bu güncellemeleri alan akıllı telefonlardan biri oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Lite Sertifika Aldı – Resmiyet Kazandı!

Redmi 7A için MIUI 12 Sürümü Geldi

Telefonun performansı çok yüksek olmadığı için, yani içerisinde bulunan sistem çok iyi olmadığı için yeni Android güncellemelerini alması mümkün olmayacak. Android 11 güncellemesi alınmayacak ama MIUI için en güncel sürüm yayınlanmış oldu.

MIUI 12 sürümünü alan akıllı telefon, tabii ki bazı sınırlamalarla kullanılacak. Yani tutup bu modelden süper duvar kağıtlarını yüksek performans ile çalıştırmasını beklemeyin. Bazı özellikler ( süper duvar kağıtları da buna dahil) telefon tarafından kullanılamayacak.

Yine MIUI 12.5 ile gelen birçok özellikten de Redmi 7A akıllı telefonlarının yararlanmadığını göreceğiz. Genelde temel özellikler, yeni arayüz ve yeni menüler desteklenmiş olacak.

Yayınlanan güncellemenin sürüm numarası konusunda da paylaşım yapalım. Bu güncellemeyi alan akıllı telefonların sürüm numarası V12.0.2.0.QCMCNXM olarak değişiyor.

Telefonun bundan sonraki MIUI sürümünü alıp almayacağı ise net değil. Net olan kısım dediğimiz gibi telefonun Android 11 güncellemesini almayacak olması. Android güncellemesi yayınlanmamış olsa bile bir ihtimal bu model MIUI 13 güncellemesi de alabilir.

Fakat tabii ki bu küçük bir ihtimal olduğu için şu an üzerinde durmaya gerek duymuyorum. MIUI 13 tanıtıldığı zaman gelen yeniliklere bakıp sonrasında bir kez daha konuşabiliriz.

Şu an yayınlanan MIUI 12 sürümünün tüm Redmi 7A modellerine ne zaman ulaşacağı konusu ise net değil.