MIUI+ Nedir? Bize Ne Sağlayacak?

MIUI+ nedir ve akıllı telefonlara nasıl artılar kazandırıyor? İşte açıklanan detaylar.

MIUI 6

Xiaomi yeni arayüzünün tanıtımıyla beraber güzel bazı artıları da sundu. MIUI 12.5 sürüm güncellemesinin yayınlanmasından sonra ortaya çıkan artı özelliklerden birisi de MIUI+ oldu. Kendi adıma konuşmam gerekirse yeni güncellemede beni en çok etkileyen kısım da bu yeni özellik.

Henüz beta aşamasında olsa da akıllı telefonlar ile bilgisayarları bir araya getiren uygulamanın detaylarına geçiyorum.

Bunu da Okuyun: MIUI+ Özelliği Her Akıllı Telefonda Kullanılmayacak

MIUI+ Nedir?

Masaüstü modu olarak tanımlayabileceğimiz bu özellik, akıllı telefonlarınız ile bilgisayarlarınızı birleştirmenize yani bir arada kullanmanıza izin veriyor. Samsung Dex benzeri bir sistem olarak görebileceğimiz yeni teknolojiyle yapabileceğiniz çok fazla şey var.

Bildirimleri Masaüstü Üzerinde Görüntüleme: İsterseniz akıllı telefonlarınıza gelen bildirimleri masaüstü üzerinde kontrol edebileceksiniz. Tek yapmanız gereken masaüstünde gözüken telefon menüsünden sürükle bırak ile bildirimi masaüstü üzerine bırakmak. Artık bildirimi bilgisayarınız üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

 

Uygulamaları Bilgisayar Üzerinden Açma: Yine bildirimlerde olduğu gibi uygulamalarda da ikili sistem devam ediyor. Şöyle ki akıllı telefonunuzda açmak istediğiniz bir uygulamaya tıkladığınız zaman bu uygulamayı direkt olarak masaüstü üzerinde görüntüleyebilirsiniz. Yine uygulamaları yönetmek ve uygulamaları düzenlemek, tüm ayarları kullanmak mümkün.

Pano Erişimi Gerçekleştirme: Henüz beta aşamasında olan MIUI+ için son özellik, pano erişimi. Akıllı telefonunuz ile bilgisayarınız arasında eşleştirme yaptıktan sonra isterseniz akıllı telefonunuzdaki pano bilgilerini bilgisayarınızı kopyalayabiliyorsunuz. İsterseniz de bilgisayardaki pano bilgilerini akıllı telefona kopyalayabiliyorsunuz.

Bu özelliklerin zamanla geliştirileceği de söylenirken, beta sürümün ne zaman sonlanacağı belli değil. Beta sürüm MIUI 13 arayüzüne kadar kalabilir. Ayrıca her cihaz için bu özelliği kullanmak mümkün olmayabilir. Dün bunun için bir yazıyı ele aldık ve desteklenecek ilk akıllı telefonların listesini paylaştık. O yazı için de link bırakacağız.

Güncelleme: Yeni Açıklamalar ve Desteklenen Modeller

MIUI 12.5 ilk açık beta sürümünün yayınlanmasından sonra, MIUI+ için de yeni açıklamalar yapıldı. Özelliği destekleyecek olan ilk akıllı telefon modelleri ve bu özelliğe getirilecek olan ilk yenilik duyuruldu. Önce bahsi geçen yenilikten söz edelim ve ardından da özelliği ilk destekleyecek olan akıllı telefonları paylaşalım.

Görüntülü Görüşme Özelliği: Yapılan açıklamaya göre şu an için görüntülü görüşme sistemi üzerinde çalışılıyor. Bu sistem bilgisayarın kamerasını kullanarak telefon ile görüntülü görüşme yapmaya izin verecek ama bu sistemin ne zaman ekleneceği belli değil.

MIUI+ Destekleyen İlk Telefonlar