MIUI 12, 90 FPS Ekran Kaydı için Güncelleme Aldı

MIUI 12 ile ekran kaydetme uygulaması yine değişti. 90 FPS desteği geliyor.

MIUI 12

Xiaomi akıllı telefonlarında yer alan MIUI arayüzü dediğimiz zaman şu sıralar ilk aklımıza gelen 12.5 güncellemesi oluyor. Sonuçta basit bir güncellemeden söz etmiyoruz. MIUI 13 sürümüne kadar bizi götürecek olan sürüm bu sürüm ve arada ne kadar yenilik varsa alacak olan sürüm bu sürüm. Ama bu demek değil ki MIUI 12 temel versiyonda düzenlemeler devam etmesin.

Bir yandan yeni güncellemenin dağıtımı ve ek özellikleri üzerinde çalışılırken bir yandan temel versiyon üzerinden özelleştirilmeler yapılmaya devam ediyor. Benzeri bir özelleştirme ekran kaydetme sistemi için geldi.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 ile Klon Moduna Harika Bir Özellik Geliyor

MIUI 12 Güncellemesi Sonrası 90 FPS Ekran Kaydı Alabileceksiniz

Temel versiyonda yapılan yeni düzenleme doğrudan dahili ekran kaydedicisi ile alakalı. Düzenleme sonrasında ekran kaydedici artık 90 fps desteğine kavuşuyor. Yani ekranı 90 fps olarak kayıt ederek daha akıcı, daha net görüntüler elde edebileceksiniz.

Ekran kaydı uygulaması için yapılan bu güncellemenin kötü bir yanı var. Evet görüntüyü 90 fps değerinde kayıt altına almak çok iyi bir artı ama her cihaz bunu yapamayacak.

Güncelleme günlüğüne bakıldığı zaman bunu yapabilecek olan cihazların Snapdragon 865 ve üzeri işlemci kullanan cihazlar olduğu gözüküyor. Snapdragon 865 işlemci demek amiral gemisi akıllı telefonlar demek.

Akıllı telefonları da bu yeni özellik için tam uyumlu akıllı telefonlar olarak açıklanmış durumda. Güncelleme detaylandığı zaman diğer cihazlar için de benzeri bir destek gelip gelmeyeceğini göreceğiz. Çünkü her zaman olduğu gibi yine güncelleme Çin’de geldi.

Global sürüm kodlarının içerisinde ileriye dönük planlar için ipuçları oluyor. Cihaz desteği artacak mı gibi konularda bilgi alınabiliyor. Bunu beklemek gerekiyor. Global sürüm yayınlandığı zaman bu konuya bir kez daha döneceğiz.