MIUI 12.5 Uygulama Simgelerini Değiştirmek için Yeni Bir Yol Sunuyor

MIUI 12.5 uygulama simge tasarımlarında yeni bir düzenleme kullanılacak. İşler kolaylaşıyor!

MIUI 12.5

MIUI 12.5, daha işlevsel özellikler ve pil konusunda daha iyi bir optimizasyon sunmakla sınırlı kalan bir güncelleme değil. Güncelleme daha geniş kapsamlı birçok yenilik getiriyor ve tasarım özelleştirmeleri de bir hayli ilgi çekiyor.

Yani Xiaomi sadece işlevsellik üzerinde değil de aynı zamanda estetik yönünde de iyileştirmeler yapmış durumda. Pil menüsünün değişmesi, ses kontrol çubuklarında tasarım değişikliklerinin yapılması sadece basit örnekler olarak gösterilebilir. Şimdi estetik bir tasarım konusunda yeni nesle geçildiği gösteren yeni bir kanıt ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: Tanıtımda Söylenmeyen 5 İlginç MIUI 12.5 Özelliği

MIUI 12.5 ile Uygulama Simgeleri Çok Daha Rahat Değiştirilecek

Yeni sürümle beraber uygulama simgelerinin görünümü daha kolay değiştirilebilecek. Bunun için izlemeniz gereken yol:

Yeni oluşturulan bölümden sadece simgelerin boyutlarını değiştirmekle sınırlı kalmayacaksınız. Aynı zamanda simgelerin tasarımlarını da değiştirebileceksiniz. Simge tasarımları için ise Xiaomi’nin önceden yüklenmiş olarak sunduğu ikon paketlerini kullanmak gerekecek.

Bu bölüme eklenecek olan yeni ikon paketleri arasında herhangi birini seçerek, tüm simgelerin bu seçtiğiniz temaya göre düzenlenmesini ve tasarımlarının değişmesini sağlayabileceksiniz.

Tek bir basit tıklama ile seçili tasarımlar arasında geçiş yapmanız ve simge tasarımlarınızı yenilemeniz mümkün olacak.

Üstelik bu tasarım değişikliğinin tüm uygulamaları kapsayacağı da ortaya çıkmış durumda. Yani sadece sistem uygulamaları ya da telefonun ana uygulamaları için değişiklik yapılmayacak. Sizin yükledikleriniz için de tasarım değişiklikleri yapılabilecek.

Tasarım konusunda güzel artılar arasında gösterebileceğimiz yeni kontroller her zaman olduğu gibi yine ilk olarak Çin sürümde ortaya çıktı. Fakat biz de yine iyi haberi verelim ki global versiyonlar fark etmeden, güncelleme alan cihazların tamamı bu özellikleri alacak. Güncellemeden sonra nasıl kullanılacaklarını daha detaylı anlatacağız.