MIUI 12.5, Telefonlarda Önemli Bir Sistemi Değiştiriyor

MIUI 12.5 dokunsal geri bildirim özelliği için detaylar ortaya çıktı. Sistem nasıl çalışacak belli oldu.

MIUI 12.5

MIUI 12.5, bazı gizli özellikleri de beraberinde getiriyor. Sistemsel değişiklikler sağlayan bu özellikler ortaya çıktıkça biz de paylaşıyoruz. Bu kez ortaya çıkan değişiklik çok öyle gizli bir özellik değil.

Tanıtım sırasında da söylenmiş ama üzerinde çok fazla durulmamış olan bir özellik. Gelişmiş Mi Haptic sistemi adı verilen bu özellik, dokunsal geri bildirim olayını farklı bir boyuta getiriyor ve telefonların adeta titreşimle iletişime geçmesi sağlanıyor. 4D dokunsal geri bildirim adı verilen bu sistemin nasıl işleyeceği konusunda da yeni detaylar ortaya çıkmış durumda.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Home Karanlık Mod Gibi Önemli Özelliklerle Güncellendi

MIUI 12.5 ile Gelişmiş Mi Haptic Sistemi Nasıl Çalışacak?

Bugün ortaya çıkan yeniliklere göre yeni Mi Haptic sisteminde, farklı modlar yer alacak. Dokunsal geri bildirimlerin farklı tepkimeler vermesini sağlayan yeni modlar göreceğiz. Bunun için temelde 3 farklı seçenek sunulacak.

Pop: Açılır menüler ve yönlendirmelerde dokunsal geri bildirimlerin daha net olmasını sağlayan bir mod olacak ve bu bildirimler, standart dokunsal geri bildirim alanlarına göre çok daha anlaşılır durumda olacak.

Temel: Düşük frekanslarla dokunsal geri bildirim verilmesini sağlayacak ve bu da titreşimin daha doğal bir şekilde hissedilmesi gibi bir avantaj sunmuş olacak. Daha doğal bir tepki alacaksınız ve hareketler daha basit anlaşılır olacak.

Net: Her dokunuş için çok daha yüksek frekanslarda geri bildirim sunulacak ve çok daha güçlü bir geri bildirim, daha net geri bildirimler elde edeceksiniz. Bu da önemli artılardan birisi olacak.

Bu üç mod içerisinde seçim ve diğer kullanım ayarları ise tamamen kullanıcılara kalmış bir durumda. Kullanıcılar nasıl ayarlamalar yaparlarsa o şekilde geri bildirimleri alacaklar. MIUI 12.5 ile gelecek olan özelliğin her telefonda yer alıp almayacağı da bilinmiyor. Bunun için güncellemenin genel beta testlerini bekleyip görmek gerekiyor. Her şey genel beta testlerinde belli olacaktır.