MIUI 12.5 Özellikleri Her Telefonda Tam Anlamıyla Kullanılmayacak

MIUI 12.5 özelliklerini 0 destekleyecek olan akıllı telefonlar belli oldu. Hangi telefonlarda 0 destek olacak?

MIUI 12.5

MIUI 12.5, yeni Mi serisi olan Mi 11 tanıtımında duyuruldu ve bana sorarsanız telefonun bir iki tık önüne geçti. Uzun bir süre MIUI 13 sürümünü beklemek zorunda kalacak olan kullanıcıların, geçiş sürümü olarak değerlendirebilecekleri yeni arayüz tabii ki bir dizi yeni özellikle beraber geliyor.

Fakat Xiaomi sayfalarına bakıldığı zaman bu özelliklerin tamamının, her telefon tarafından desteklenmeyeceği anlaşılıyor. Özellikle animasyonlar ve yeni doğa sesleri özelliğini tam olarak kullanabilecek olan cihazların sayısı sınırlı gibi gözüküyor. Peki, hangi cihazlarda özellikler desteklenecek?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Pro Tanıtım Tarihi Belli Oldu

MIUI 12.5 Sürümün Tüm Özelliklerini Tam Olarak Destekleyecek Olan Telefonlar

Birkaç farklı özellik var ve tabii ki biz de bu özellikleri ayırarak paylaşım yapacağız. Öncelikle yeni animasyonlar. Yeni animasyonlar, çok daha akıcı ve efektler çok daha etkileyici. Ama yeni animasyonlar ve yeni süper duvar kağıtları her akıllı telefonda tam olarak desteklenmeyecek. Yeni animasyonları ve süper duvar kağıtlarını tam anlamıyla destekleyen cihazlar şöyle olacak:

İkinci kısım ise doğa sesleri olarak adlandırdığımız kısım. Doğanın içerisinden belirlenen sesler, gerçek etkiyi stereo hoparlörü olan modellerde verecek. Diğer modellerde biraz daha düz sesler gibi gözükecek. Bu özelliği de tam olarak destekleyecek akıllı telefonlar aşağıda.

MIUI 12.5 ile gelen bir başka özellik ise yeni titreşim sistemi olmuştu. Mi Haptic teknolojisinden yararlanılan yeni titreşim özelliği 4D hissinin verecek ve açıkçası kullanınca göreceğiz nasıl bir şeymiş. Tabii ki bu özellik için de bazı sınırlamalar olacak. Bu özellik için bazı modellere entegre edilmiş olan lineer titreşim motorlarını kullanmak gerekecek. Haliyle yine her telefonda kullanılamayacak. Destek verecek telefonlar:

Xiaomi sitesinde de yer alan bu listelere baktığımız zaman yeni arayüzün özelliklerinden %100 oranında yararlanmak adına amiral gemisi modellerine sahip olmamız gerekecek. Tabii ki bu sadece bazı özellikler için geçerli.