MIUI 12.5 ile Telefonunuzu Bir Mikrofona Çevirebileceksiniz

MIUI 12.5 güncellemesinin içerisinde yeni bir özellik bulundu. Telefonu mikrofona çevirebileceksiniz.

MIUI 12.5 2 1

MIUI 12.5 sürümünün kapalı betası testlere başladı ve ufak yenilikler, tanıtımda gözükmeyen artılar da ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz gün 5 yeni özelliğin ortaya çıktığından söz etmiştik. Şimdi ise yeni bir özellik daha ortaya çıktı.

Fakat bu özellik, diğerlerinden bir hayli farklı olan bir özellik olacak. Diğer akıllı telefon arayüzlerinde de çok görmediğimiz yeni özellik sayesinde telefonunuzu mikrofon gibi kullanabileceksiniz.

Bunu da Okuyun: Tanıtımda Söylenmeyen 5 İlginç MIUI 12.5 Özelliği

MIUI 12.5 ile Telefonu Mikrofona Çevirin

Kablosuz mikrofon olarak isimlendirildiği görülen yeni özellik etkinleştirildiği zaman, akıllı telefonunuz bir mikrofon haline gelecek. Ses alıcı cihaz olarak kullanılacak olan telefon, doğrudan harici bir hoparlöre bağlanacak. Burada akıllı telefonunuz mikrofon görevi üstlenecek ve algıladığı tüm sesleri hoparlöre gönderecek.

Kısacası tam bir mikrofon olarak hareket edecek. Özellikle karaoke severler için güzel bir adım olacak olan bu güncelleme için telefon sınırlaması olacak mı bilmiyoruz.

Sadece şu var ki söylentilere göre güncellemeyi alan hemen her cihazda aynı özelliği kullanmak mümkün olacak ve telefonlar mikrofon olarak da kullanılabilecek.

Yeni özelliğin herhangi bir hoparlör sınırlaması da olmayacak. Tüm Bluetooth hoparlör modelleri ses çıkışı için kullanılabilecek. Zaten mantıklı olanı da o. Güncellemenin Çin’deki kapalı beta sürecinde bu özelliğin kullanıma açıldığı gözüküyor.

Fakat şöyle bir durum var ki globalde bu güncellemenin ne zaman kullanılacağı hala net değil. Zaten MIUI 12.5 sürümünün globaldeki güncelleme zamanını da şu an için bilemiyoruz. Yani sadece bu özellik için geçerli olan bir durum yok. Tüm güncellemenin yayınlanması için zaman açıklaması bekleniyor.

Telefon desteği ya da güncellemenin global sürümünde yayınlanması konusunda da yeni bir içerik ya da bilgi gelirse bunu de paylaşacağız. Şimdilik takipteyiz.