MIUI 12.5 ile Klon Moduna Harika Bir Özellik Geliyor

MIUI 12.5 ile kamera kısmında güzel bir yenilik daha gelecek. Bu kez klon modu için yeni özellikler düşünülüyor. Peki nasıl çalışacak?

MIUI 12.5

MIUI 12.5 ilk betasının yayınlanması ve herkes tarafından uygulamanın denenmesinden sonra yeni şeylerin ortaya çıkmaya devam edeceğini belirtmiştik. Yeni bilgiler ve yeni detaylar gelmeye devam ederken, özellikle kamera kısmında yapılan iyileştirmeler dikkat çeker oldu. İşte bu iyileştirmelerden birisi de klon modu olarak bilinen mod için yapılan düzenleme oldu.

Kamera özelliği olarak bilinen klon moduna eklenen yeni çerçeve efekti ile özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda kullanılabilecek harika içerikler oluşturmanız mümkün olacak.

Bunu da Okuyun: İşte MIUI 12.5 Alacak Tüm Telefonlara Gelecek Yeni Ses Menüsü

MIUI 12.5 Klon Moduna “Donmuş Çerçeve” Özelliğini Getiriyor

Ortaya çıkan güncellemeye göre bundan sonraki dönemde klon moduna yeni bir çerçeve özelliği gelecek. Donmuş çerçeve olarak gösterilen bu çerçeve özelliği, yine akıllı telefonun yapay zeka yönünü kullanacak. Söz konusu özelliği yazıyla anlatmak biraz zor olduğu için nasıl bir görüntü sunulacağını daha iyi anlamanız adına bu konuda hazırlanmış olan GIF’i ekleyeceğim.

Animasyondan da görebileceğiniz gibi çok daha yaratıcı içerikler oluşturmanız mümkün. Farklı bir efekt ya da farklı bir uygulamaya ihtiyaç olmadan sadece klon modunu kullanarak bu şekilde çekimler hazırlayabileceksiniz.

Özellikle sosyal medya uygulamalarında dikkat çeken paylaşımlar oluşturmak için güzel bir artı kazandırılmış olacak. Donmuş çerçeve olarak adlandırılan bu yeni özelliğin tek kötü yanı ise şimdilik sınırlı cihazda kullanılıyor olması.

İlk beta sürümünün içerisinde sadece Redmi K20, Xiaomi Mi 9T, Redmi Note 9 Pro 5G, Xiaomi Mi 10T modellerinde özelliğin kullanılabildiği görülüyor. Fakat bu sizi yanıltmasın. Muhtemelen ilk olarak deneme cihazları bu cihazlar seçildi. Tabii ki her telefon için destek verilmeyecektir ama bu cihazların dışında da güncellemeyi alacak telefonlar mutlaka olacaktır. Hatta güncellemeyi alacak olan cihazların sayısının hiç de az olmayacağını düşünüyoruz.