MIUI 12.5 ile Kameralar Değişiyor – İşte Yeni Özellikler

MIUI 12.5 ile kamera kısmında değişiklikler yapılacağı ortaya çıktı. İşte kamera bölümü için yapılan değişiklikler.

MIUI 12.5

MIUI 12.5 sürümünün yenilikleri geldikçe gelmeye devam ediyor. Bu özellikleri gördükçe biz de paylaşmaya devam ediyoruz. Yeni süper duvar kağıtları, animasyonlar için yapılan iyileştirmeler derken şimdi de yeni arayüzün kamera konusunda değişiklikler getireceğini öğrendik.

Kamera arayüzü iyileştirmelerinin dışında telefonların kameraları yeni yeteneklerle güncellenecek. Peki bu yeni yetenekler neler olacak?

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 ile Telefonunuzu Bir Mikrofona Çevirebileceksiniz

MIUI 12.5 ile Kameralar Nasıl Değişecek?

Yenilikleri 3 temel bölüme ayırabiliriz. Birinci kısımda fotoğraf çekimleri için gelen yeni artılar, ikinci kısımda video bölümü için gelen artılar ve son bölümde de VLOG özelliği için gelen artılar olacak. Hemen başlayalım.

Yeni Izgara Seçenekleri Kullanıma Giriyor

Standart olarak çekim yapıyorsanız ızgaraları çok kullandığınızı düşünmüyorum. Fakat eğer biraz daha profesyonel bir kullanıcıysanız ve çekimleri farklı şekilde değerlendiriyorsanız, simetrik ayarlamalar sizin için önemli olabilir.

İşte bu kullanıcılar için bir yenilik yapan Xiaomi, yeni ızgaraları kullanıma açmış durumda. Üçte birler yasasına dayalı olan yeni bir ızgara ve Fibonacci Spiraline dayalı yeni bir ızgara sistemi kullanıma açılmış durumda. Bu yeni ızgaraları kullanıp kullanmamak tamamen sizin elinizde olan bir konu.

Video Kısmında Yapılan Yenilikler

MIUI 12.5 video kısmında da değişiklikler getiriyor. Bu sürümden sonra video çekim standartları biraz daha değişmiş ve yetenekler gelişmiş olacak. Değişiklikler şöyle olacak:

VLOG Modu Yenilikleri

Geçelim bir başka moda ve bu mod üzerinde yapılacak olan değişikliklere. Yeni sürümle beraber VLOG modu değişiyor. Çerçeve modunda artık 3 yeni efekt kullanılabilecek. Bu efektler:

Olarak isimlendirilmiş. Yeni efektlerle daha iyi çekimler yapabileceğinizi düşünüyoruz. Sonuçta amaç bu değil mi?

MIUI 12.5 kamera yenilikleri bunlar olacak. Bu yenilikler dışında yapılan yenilikler varsa, bunlar da yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Bilgiler geldikçe biz de paylaşacağız.