MIUI 12.5 Global Sürüm için Tarih Verildi

MIUI 12.5 sürümünün global olarak ne zaman tanıtılacağı ortaya çıktı. MIUI 12.5 global tanıtım tarihi Şubat ayını işaret ediyor.

MIUI 12.5

MIUI 12.5 Çin’de yayınlandı ve kapalı beta süreci de sona erdi. Kapalı beta sürecinin hemen ardından herkese açık olarak açık beta sürümü de yayınlanmıştı. Fakat açık beta sürümünde bir fark vardı o da sadece Çin’de yayınlanması olmuştu.

Kapalı beta sürümü Çin’de açık beta sürümü Çin’de, acaba ne zaman global için yayın yapılacak derken beklenen haber geldi. Yeni sürümün ne zaman global olarak duyurulacağı konusunda da açıklama geldi.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5, Telefonlarda Önemli Bir Sistemi Değiştiriyor

MIUI 12.5, Şubat Ayında Geliyor

Yeni sürümün global versiyonunun duyurusu için Şubat ayını beklemek gerekiyor. Mi 11 akıllı telefonlarının global versiyonunun duyurulmasının hemen sonrasında MIUI 12.5 global sürümünün de duyurulması bekleniyor. 8 Şubat tarihinde yapılacak olan lansmanla beraber yeni sürümün global versiyonu da açıklanmış olacak.

Tabii ki global versiyonda Google servisleri için de tam destek sunulduğu için bir tık farklılıklar olabilir. Ama genel olarak Çin’de gördüğümüz yeniliklerin hemen hemen aynılarını bu sürümde de görmüş olacağız.

Global versiyon için duyurunun yapılmasının hemen ardından, yine global versiyon için seçili olan cihazlarda kapalı beta testlerinin yapılması bekleniyor. Kapalı beta testleriyle beraber hangi telefonların ilk olarak güncelleme alacağını göreceğiz.

Çin sürümü duyuruldu zaman ilk etapta 28 adet telefonunun güncelleme alacağı açıklanmıştı. Tabii ki testler Çin içerisinde yapıldığı için, güncelleme bu seçili telefonlarda sınırlı kaldı.

Globalde hangi akıllı telefonlar güncelleme alır sorusu da yanıtsız. Çünkü global olarak satışı yapılan cihazlarda farklılıklar var. Güncelleme alan cihazlar değişebilir. Yeni MIUI arayüzü güncellemesinin ne zaman son kullanıcılara dağıtılacağı da net değil. Global versiyon duyurulur ve muhtemelen beta testi başlar. Sonrasında herkese açık beta gelir ve en son da final sürüme geçilir. Ama bu süreç ne kadar zaman alır bilemiyoruz.