Katlanabilir Xiaomi Mi Fold için Gerçek Görseller Gözüktü

Xiaomi Mi Fold adıyla anılması beklenen katlanabilir Xiaomi akıllı telefonu çalışırken görüntülendi.

Xiaomi Mi Fold

Katlanabilir Xiaomi akıllı telefon modeli, birkaç yıldır iddialar arasında. Xiaomi’nin her kategoride ürün sunduğunu düşünecek olursak, zaten markanın bu alanda eksik kalması beklenemez. Katlanabilir bir modeli merakla beklenen markanın Xiaomi Mi Fold adı verileceği söylenen ilk telefonundan da bazı görseller paylaşıldı.

Tıpkı Mi 11 akıllı telefonlarında olduğu gibi yine tanıtımdan önce telefon bir kullanıcının elinde gözüktü. Tasarımın nasıl olacağı konusunda önemli bilgiler veren bu sızıntı, telefonun yapısı hakkında da bilgi elde etmemizi sağladı.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 ile Kameralar Değişiyor – İşte Yeni Özellikler

Xiaomi Mi Fold Nasıl Bir Akıllı Telefon Olacak?

Test sırasında ya da test kullanıcısına verildiği versiyonu ile gözüken akıllı telefonun tıpkı Samsung Fold modeline benzeyeceği net bir şekilde görülüyor. Telefonun orta kısmında belli olmayacak bir menteşe kullanılacağı görülen markanın, Samsung’un izinden gideceğini anlıyoruz.

İki taraftan kapaklı bir tasarımla dikkat çekecek olan yeni akıllı telefonun, dış tasarımının ya da çerçeve yapısının nasıl olacağını ise bilemiyoruz. Çünkü bu kısımda önemli bir detay var.

Telefon muhtemelen test ediliyor ama kullanılırken casus bakışlardan uzak kalması için telefonun çerçevesine bir kılıf benzeri koruyucu eklenmiş. Koruyucu kullanılması nedeniyle telefonun çerçeveli mi yoksa tamamen çerçevesiz bir yapısı mı var bunu anlamak mümkün olmuyor.

Ayrıca şöyle bir de durum var ki yeni akıllı telefonun ekran kısmında kamera olup olmayacağı da net olarak anlaşılmıyor. Belki de ekrana gömülü olarak bir kamera kullanılmış olabilir ama dediğimiz gibi bunu kılıf nedeniyle anlamak pek mümkün olmuyor.

Tasarım konusunda daha fazla sızıntı gelecek mi bilemiyorum ama Xiaomi Mi Fold modelinin çok yakın olduğunu söyleyebiliriz. Unutmadan şunu da belirtelim ki telefonun isimlendirilmesi kesin değil. Bu isimlendirme Samsung modeline olan benzerlikten yola çıkılarak konulmuş olan bir isimlendirme. Xiaomi daha farklı bir adım atabilir.