İşte MIUI 12.5 Alacak Tüm Telefonlara Gelecek Yeni Ses Menüsü

MIUI 12.5 ile gelecek ses menüsü net şekilde gözüktü. Ses menüsü ne kadar işlevsel olacak ve kontrol çubuğu nasıl gözükecek?

MIUI 12.5 ses kontrol

MIUI 12.5 güncellemesinin ilk betası yayınlanmaya başladı. İlk betanın yayınlanması bile yetti çünkü birçok yenilik peşi sıra ortaya çıkmaya başladı. Kamera iyileştirmeleri ve telefonu mikrofona çevirmek gibi güzel yenilikler dikkat çekse de daha basit yenilikler de var.

Bu basit ama etkili yeniliklerden birisi de ses kontrol kısmı. Eski ses kontrol butonları yerine yeni bir ses kontrol tasarımına geçilecek. Üstelik yeni kontroller daha kullanışlı olacak. Peki, bu kontroller nasıl gözükecek?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonda Okuma Modu Açma ve Ayarlama

MIUI 12.5 ile Değişecek Olan Ses Kontrol Menüleri

Açık beta sürümünün içerisinde çıkarılan görsellerde, yeni ses menüsünün nasıl olacağını net olarak görüyoruz. Ses arttırma ve azaltma için yeni animasyonlar kullanılacağı gibi kalın bir kontrol çubuğu da dikkat çekecek.

Üstelik bu kez sesi açma ya da kısma işlemi sırasında ek seçenekleri göreceksiniz. Ses kontrol çubuğunun hemen altında iki adet buton bulunacak. Bunlardan birisi sessize alma butonu. Sessize alma butonuna bastığınız zaman ek bir kontrole gerek kalmadan telefon sessize alınacak.

Bunun hemen altında ise rahatsız etmeyin butonunun yeni halini göreceksiniz. Yine bu butona da bastığınız zaman telefon ekstra herhangi bir işleme gerek kalmadan rahatsız etmeyin moduna alınacak.

MIUI 12.5 güncellemesi alacak olan her akıllı telefona gelecek olan bu yeni tasarımlı kontrol çubuğunun dışında ses menüsünde de değişiklikler olacak. Biraz daha iyi bir menü geldiğini göreceğiz. Ayarlar çubuğu dışında hızlı bir kontrol sunulması adına özelleştirilen menüler, telefonlarınızı daha işlevsel kılacak bu kesin.

Daha ne gibi artılar ya da daha ne gibi işlevsel özellikler göreceğimiz konusunda bekliyoruz. Bu konuda da paylaşımlar geldiği zaman, biz de paylaşımlara devam edeceğiz.

Exit mobile version