İlk Kez Redmi K40’da Kullanılacak MediaTek Dimensity 1200 Tanıtıldı

MediaTek Dimensity 1200 işlemcisi için duyuru yapıldı. Redmi K40 modellerinde boy gösterecek işlemci sanıldığından çok daha güçlü!

MediaTek Dimensity 1200

MediaTek resmen gemileri yaktı. MediaTek Dimensity 1200 modelinin tanıtımı yapıldı ve Qualcomm’a ciddi bir gözdağı verildi. Yeni işlemci için açıklanan iddialı özellikler tamam ama bizi en çok ilgilendiren kısım, yeni işlemcilerin kullanılacağı ilk akıllı telefonun Redmi K40 modeli olacak olması.

K40 akıllı telefonlarının amiral gemisi olacağını zaten biliyorduk ama bizim beklentimiz telefonun içerisinde Qualcomm amiral gemisi olması yönündeydi. Fakat daha iyi bir MediaTek işlemcisi geldi.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 Dahili Çağrı Kaydetme Özelliğini Geri Kazanıyor

MediaTek Dimensity 1200 Özellikleri Neler?

Rakiplerinin aksine bu seri 6 nm üretim sürecinden çıkıyor. 5 nm üretim sürecini gördük ama yine de 6 nm üretim süreci de başarılı bir teknoloji. 8 çekirdek kullanımı devam eden işlemcide bu kez öyle bir performans çekirdeği var ki farkı ortaya koyacak.

Bu modelde yer alacak olan performans çekirdeğinin 3.0 GHz hızına kadar çıkabileceği duyuruldu. Cortex A78 performans çekirdeğini takip edecek olan 3 adet 2.6 GHz Cortex A78 çekirdeği var. Bunun dışında 4 adet 2.0 GHz Cortex A55 çekirdeği de bulunuyoruz. Buradan çıkarımla çekirdekler şöyle:

İşlemci sadece çekirdek güçleriyle dikkat çekmiyor. Aynı zamanda bu işlemcinin 2133 MHz 4 x LP4x bellekleri de desteklediği açıklandı. Depolama biriminde de son nesil UFS 3.1 desteklenebiliyor.

MediaTek Dimensity 1200 için asıl etkileyici olan kısma henüz yeni geliyor. İşlemci 9 çekirdekli bir GPU ile geliyor ve yeni Mali G77 MC9 grafik birimi, QHD çözünürlük değerinde 90 Hz yenileme hızına kadar ulaşan ekranları destekliyor.

Full HD+ çözünürlük değerinde ise 168 Hz yenileme hızına kadar destek sunulmakta. 200 MP kamera ve 4K HDR olacak şekilde video kaydı desteği de cabası.

Yani Redmi K40 modellerini tam anlamıyla coşturacak olan MediaTek Dimensity 1200 gayet başarılı bir işlemci. Bluetooth 5.2 gibi yeni nesil teknolojileri de destekleyecek olan işlemcinin tam anlamıyla karşılaştırma skorlarının nasıl olacağını da merakla bekliyoruz. Qualcomm’a ciddi bir rakip geldi ama karşılaştırma durumlarını da görelim.