Ekranda Parmak İzi Sensörü Olan Xiaomi Telefonlar

Ekranda parmak izi sensörü olan Xiaomi telefonlar hangileri? Bu telefonları bir araya getirdik!

Ekranda parmak izi sensoru olan Xiaomi telefonlar 2

Biyometrik güvenlik önlemlerinin ilk nesillerinden biri olan parmak izi sensörü, yıllardır akıllı telefonlarda da kullanılıyor. Birçok modelde yer alan Touch ID sistemi, daha çok fiziksel bir butonla sağlanıyor. Daha doğrusu sağlanıyordu. Yeni nesillerde artık parmak izi sensörleri ekranın altında taşındı. Xiaomi’de bu teknolojiye geçen markalar arasında yer alıyor. Ekranda parmak izi sensörü olan Xiaomi telefonlar listesine her yıl yenileri ekleniyor ama şu an için her model bu özelliği desteklemiyor.

AMOLED ekran ile öne çıkan ve biraz daha maliyetli olan teknoloji, şu an için genelde amiral gemisi Xiaomi telefonlarda yer alıyor. Bu telefonların hangileri olduğunu merak ediyorsanız, tam yerindesiniz. Yeni teknolojiye sahip olan tüm telefonları paylaşacağız.

Bunu da okuyun: AMOLED Ekrana Sahip Xiaomi Modelleri – Liste

Ekranda Parmak İzi Sensörü Olan Xiaomi Telefonlar – Tam Liste

Paylaştığımız listeye dikkatlice bakarsanız, başta söylediğimiz gibi genelde amiral gemisi modelleri görürsünüz. Fakat bu, bundan sonra gelecek tüm amiral gemisi modellerde parmak izi sensörü ekranda bulunacak anlamına gelmesin.

Tamamen markanın tercihine kalmış olan bir konu. Neyse bir uzatmadan listemize geçelim.

Ekranda parmak izi sensörü olan Xiaomi telefonlar şimdilik bunlar. Yeni modeller geldiği zaman da bu özelliği destekleyip desteklemediğini göreceğiz. Destekleyen modelleri listeye eklemeye devam edeceğiz. Özellikle amiral gemisi serileri için yeni bir adım atılırsa ve bu özellik serilere eklenirse bilgi veriyor olacağız. Belki A3 modelinde olduğu gibi sadece amiral gemisi telefonlarda değil, orta segment modellerde de bu  özelliği görebiliriz.