Eklem Hareketlerini Destekleyen Xiaomi Telefonlar Hangileri?

Parmak eklem hareketlerini destekleyen Xiaomi telefonlar için açıklanan tam liste. İşte destekli olan telefonlar.

eklem hareketlerini destekleyen Xiaomi telefonlar

Parmak eklem hareketleri, daha çok Huawei akıllı telefonlarında gördüğümüz bir özellik. Klasik olarak sunulan gezinme hareketlerine ek olarak kullanılabilen eklem hareketleri, telefonu biraz daha kullanışlı kılıyor. Çoğu işlemi çok daha hızlı hareketlerle gerçekleştirebiliyorsunuz. İşte bu özellik MIUI güncellemesi ile Xiaomi akıllı telefonlara da gelmişti. Ama her telefon eklem hareketlerini desteklemiyor. Peki, eklem hareketlerini destekleyen Xiaomi telefonlar hangileri?

Bu telefonlarda eklem hareketlerini etkinleştirmek için neler yapmak gerekiyor? O detaylara geçelim.

Bunu da Okuyun: En İyi Redmi Note 9 Pro Kılıfları ve Fiyatları

Eklem Hareketlerini Destekleyen Xiaomi Telefonlar – Tam Liste

Sesli asistanı başlatmak, ekran parlaklığını ayarlamak, ekran görüntüsü almak gibi birçok işlemi parmak eklem hareketleriyle yapmanız mümkün. Keşke her telefonda bu özellik olsa ama dediğimiz gibi seçili Xiaomi modellerde var. Bu telefonları paylaşım özelliği nasıl kullanacağınıza geçeceğim.

Özelliği Destekleyen Akıllı Telefonlar

Daha çok yeni modeller için bu özellik sunulmuş gibi gözüküyor. Hatta bu modeller de hep amiral gemisi sınıfı modeller. Neden sadece bu cihazlarda kullanılabilir özellikler olduğu konusunda Xiaomi bir açıklama yapmış değil. Haliyle bundan sonra diğer akıllı telefonlara da desteğin gelip gelmeyeceği net değil.

Anlayacağınız soru işaretlerinin olduğu kısımlar var. Bunların dışında geçelim şimdi parmak eklem hareketlerinin nasıl etkinleştirileceği kısmına.

Xiaomi Parmak Eklem Hareketleri Nasıl Etkinleştirilir?

Telefonunuzda bu destek varsa, yani yukarıdaki destekli olan modellerden birini kullanıyorsanız, özelliği açmak için yapacaklarınız aşağıda.

İşte parlaklık ayarlama özelliğini aktif etmek, ekran görüntüsü alma hareketini aktif etmek için kendi seçimlerinizi yaparak düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz. Muhtemelen yeni gelecek olan güncellemeler sonrasına parmak eklem hareketlerinin sayısı da artış gösterecektir. Ayrıca akıllı telefon model sayısının da artması olası. En azından Mi 10 modeli için destek gelmesini bekliyoruz.