Drone ile Xiaomi Mi 11 Kullanılarak Çekilmiş Harika Görüntüler

Xiaomi Mi 11 akıllı telefon modeli ile çekilmiş yeni video yayınlandı. Fakat bu kez video drone üzerinden çekilmiş.

Xiaomi Mi 11 10

Xiaomi yeni akıllı telefonlarının üzerinde durmaya başladı. Telefon tanıtıldıktan sonra bir kenara bırakılmadı. Apple’ın yaptığı gibi reklam çalışmaları yapılmaya başlandı. İlk olarak geniş açılı kamera ile çekilmiş olan görseller yayınlanmıştı. Geniş açı kamerasının ne kadar iddialı olduğunu görmüştük. Şimdi ise Xiaomi Mi 11 modeli ile çekilmiş yeni bir video yayınlandı.

Bu video biraz daha farklı çünkü video bir drone kullanılarak çekilmiş olan manzara görüntülerini içerek bir video.

Bunu da Okuyun: Redmi K40 Gerçek Görüntüleriyle Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi 11 Stabilizasyon Konusunda Çok İyi

Videoda iki adet akıllı telefon kullanılıyor. İki adet Mi 11 akıllı telefonu drone altına yerleştiriliyor ve metrelerce yükseklikten manzaralar kayıt altına alınıyor. Drone ne kadar ani hareket yaparsa yapsın, telefonun video kalitesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.

Burada telefonun görüntü kalitesinden çok stabilizasyon yönünün dikkat çektiği görülüyor. Görüntülerde titreme ya da görüntülerde herhangi bir sahne kaynaması olmadığını anlıyoruz.

Video sabitleme konusunda Xiaomi Mi 11 akıllı telefonlarının ne kadar iddialı olduğuna en iyi örneklerden biri olan videonun, bir belgesel kalitesinde olduğunu söylemek lazım. Fakat burada bir noktayı da atlamamak gerekiyor.

Şöyle ki drone üzerinde iyi bir gimbal bulunuyor. E tabii ki bu da telefonun sabitlenmesi ve daha kaliteli çekimler sunması için önemli bir donanım artısı olarak gösterilebilir. Gerisini size bırakıyorum. Videoyu yukarı ekleyeceğim.

Görüntülere bakarak, çekim kalitesi nasıl siz de fikir verebilirsiniz. Bu temel model olarak karşımıza çıkan akıllı telefon bunu da ekleyelim. Bir de yakın zamanda tanıtılmasını beklediğimiz Pro modeli var. Pro model kamera konusunda belki de daha iyi bir telefon olabilir. Net olarak belli değil ama Pro versiyonda Huawei modellerinde gördüğümüz periskop lens kullanılması ihtimali var.