Android 11 ile MIUI 12 Kontrol Merkezine Google Home Kontrolleri Geliyor

Android 11 sonrasında Google Home kontrolleri MIUI kontrol merkezine eklenecek. İşte güncellemenin artıları.

Android 11-MIUI

Android 11 güncellemesi yavaş yavaş Xiaomi akıllı telefonlara ulaşıyor. Redmi Note 9 Pro modeli, güncellemeyi alan son akıllı telefonlardan biri oldu. MIUI 12.5 güncellemesini beklerken bir yandan da 11 sürümünün diğer akıllı telefonlara gelmesini bekliyoruz. Bu süreçte yeni güncellemenin getireceği yenilikler hakkında da bilgiler alabiliyoruz. En son ortaya çıkan bilgi, Google Home sistemi için güzel bir haberi getiriyor.

Xiaomi cihazlardan Google Home kontrollerinin çok daha kolay yapılmasını sağlayacak olan özelliğin detaylarına ve en önemlisi de ne zaman cihazlara geleceğine geçelim.

Bunu da okuyun: Redmi Note 9 Serisi Yakında Android 11 Güncellemesi Alacak

Android 11 ile Google Home Kontrolleri, Kontrol Merkezine Taşınıyor

Güncelleme alan akıllı telefonlarda MIUI kontrol merkezine, Google Home kontrolleri de eklenmiş olacak. Zaten mevcut sürümde Mi Home kontrolleri bulunuyor. Fakat Google Home kontrolleri bulunmuyordu. İşte Android 11 sonrasında bunun için de tüm kontroller eklenmiş olacak. Kullanıcılar ayarlar üzerinden istediği gibi Mi Home ile Google Home arasında geçiş yapabilecek.

Telefon ayarlarından bu geçişi yapabileceksiniz ama Mi Home için kullandığınız mail ile Google için kullandığınız hesabınızın aynı olması gerekiyor.

En azından şu an elde edilen bilgi bu yönde. Yeni Android güncellemesini alacak olan tüm Xiaomi modellerine geleceği söylenen özelliğin, amiral gemisi ya da orta segment gibi sınırları olmayacak. Güncelleme alan her telefonun MIUI kontrol merkezinde yeni kontrolleri kullanabilir olacağız.

Hatta şu an için güncelleme alan Xiaomi Mi Note 10 Lite modelinde de bu yeni özelliği kullanabiliyorsunuz. Yazımızı içerisine eklediğimiz videoda Mi Note 10 Lite akıllı telefonundan alınmış olan bir görüntü. Diğer akıllı telefonlarda da güncellemeleri beklemek lazım. Kontrol merkezinin, Google’ın farklı işlevleriyle güncellenip güncellenmeyeceğini zamanla göreceğiz.