10 Saat Pil Ömrü Sunan Yeni Xiaomi Mi NoteBook 14 (IC) Duyuruldu

Xiaomi Mi NoteBook 14 (IC) için duyuru yapıldı. Hindistan'da duyurulan yeni bilgisayarın özellikleri neler?

Xiaomi Mi NoteBook 14 (IC)

Akıllı telefon sektöründe ciddi bir mücadele içerisinde olan Xiaomi, sadece bu alanla sınırlı kalmamak konusunda kararlı. Farklı alanlarda da benzer başarılar yakalamak isteyen marka şimdi de bilgisayar sektörünü hedef almış durumda. Öyle ki markanın yenilenmiş cihazı Xiaomi Mi NoteBook 14 (IC) modeli de yakın zaman da duyuruldu.

Tasarımı iyileştirilen ve teknik özellikleri bir hayli iddialı olan yeni serinin özelliklerine geçelim.

Bunu da Okuyun: Çin’i Sallayan Xiaomi Mi 11 Kılıfları Satış Rekorları Kırıyor

Xiaomi Mi NoteBook 14 (IC) Özelliklerinde Dikkat Çekenler

Hindistan’da lansmanı yapılan yeni bilgisayar tamamen metalden yapılmış bir kasaya sahip. Bu cihaza hem şıklık hem de sağlamlık kazandırırken bir yandan da ince bir yapı sunulmasını sağlamış.

Özellikle ekran çerçevesi kısmında çok ince bir yapı sunan yeni bilgisayar, 14 inçlik  bir ekranla geliyor. 1.5 kg ağırlığı ve 14 inç ekranıyla dikkat çeken seri, biraz MacBook modellerini andırıyor.

Teknik kısma bakıldığında da bunun etkilerini görüyoruz. İşlemci kısmında 10.nesil Intel Core i5-10210U işlemcisi kullanılıyor. 4.2 GHz saat hızına kadar çıkabilen işlemci 8 GB DDR4 RAM ile desteklenmekte. Depolama birimi için ise iki seçenek var.

Birinci seçenek 256 GB SSD ikinci seçenek ise 512 GB SSD seçeneği. Ayrıca Xiaomi Mi NoteBook 14 (IC) modelinin ekran kartı gibi de bir avantajı var. Ekran kartında NVIDIA GeForce MX250 serisinin tercih edildiğini görüyoruz.

Tüm bunların dışında bilgisayarın en fazla öne çıkan özelliği ise bataryaları. Batarya konusunda 3220 mAh değerinde bir batarya var ve bu batarya tek şarj ile 10 saate kadar pil süresi sunabiliyor. Zaten cihazın en çok öne çıkan özelliği de batarya kısmı.

Gelelim fiyatlara. Şu an sadece Hindistan pazarında satılacak olan bilgisayarın Avrupa fiyatları ise 496 Euro’dan başlayacak. En yüksek seçenek için 564 Euro gibi bir fiyat olacak.