Xiaomi Telefonlarda SIM PIN Kodu Değiştirme Nasıl Yapılır?

Xiaomi telefonlarda SIM PIN kodu değiştirme işlemi nasıl yapılıyor? Bu işlemi yapmak için kullanılan menüler hangisi olacak?

Xiaomi telefonlarda SIM PIN kodu degistirme 6

Xiaomi telefonlarda SIM PIN kodu değiştirme, diğer Android akıllı telefonlara göre biraz daha karmaşık. Bir tık daha karmaşık bir işlem olsa da öyle ulaşılmaz, zor bir işlem değil. Sonuçta yine telefonun ayar menüleri üzerinden birkaç adımı takip ederek bu işlemleri yapabiliyorsunuz.

MIUI 12 ya da MIUI 11, Redmi ya da Xiaomi modellerinde bu işlemi uygulayarak SIM kartınızın PIN kodunu değiştirebilirsiniz. Hemen adımlara geçelim de bu işlemin nasıl yapıldığını detaylı olarak görelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Health Uygulamasına Yeni Bir Mod Eklendi

Xiaomi Telefonlarda SIM PIN Kodu Değiştirme Adımları

Şunu tekrar hatırlatalım ki bu işlem aynı arayüz serisi kullanıldığı için POCO modellerinde de Redmi modellerinde de geçerli. İzleyeceğiniz yol basit.

Bu yolu izlemek yeterli olacak. Yine aynı menüden SIM kilidini tamamen kaldırmayı seçebilirsiniz. Kilidi kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu durumda telefon açıldığı ilk aşamada size herhangi bir şifre sormayacaktır.

Fakat bu güvenlik konusunda bir risk oluşturabilir. Hele ki ekran kilidi ya da kilit ekranında herhangi bir şifre kullanmıyorsanız, o zaman ciddi bir güvenlik sorunu oluşmuş oluyor. Haliyle PIN kodunun kaldırılması çok önerilen bir işlem değil.