Xiaomi Telefonda MIUI 12 Güncelleme Bildirimi Kayboldu? Neden?

MIUI 12 güncelleme bildirimi kendi kendine kayboluyor sorunu nasıl çözülür? Bu sorun neden yaşanıyor?

MIUI 12 güncelleme bildirimi

MIUI 12 güncelleme bildirimi, telefonunuza güncelleme geldiği gibi karşınıza çıkan bir bildirim. Bu bildirimi aldığınız zaman, güncellemenin cihazınıza ulaştığını anlıyorsunuz ve dilediğiniz zaman güncellemeyi yapabiliyorsunuz.

Sistem oldukça basit aslında. Güncelleme cihazınıza gelir ve size bildirim gösterilir. Siz de güncelleme bildirime girerek güncellemenizi yaparsınız. Fakat bu kısımda bazı kullanıcılar sorun yaşıyor. En büyük sorun şu ki güncelleme bildirimi kendiliğinden kayboluyor ve güncelleme yapamıyorsunuz. Peki, bunun nedeni ne? Kullanıcılar neler yapmalı?

Bunu da Okuyun: Genişleyebilen Ekranlı Telefon Xiaomi Mi Alpha R Ortaya Çıktı

MIUI 12 Güncelleme Bildirimi Kayboldu Sorunu Neden Kaynaklanıyor?

İlk olarak markanın güncelleme sistemini bir anlayalım. Markanın güncelleme sistemi şöyle işliyor ki önce güncelleme hazırlanıyor ve seçili olan cihazlar için kapalı beta şeklinde yayınlanıyor. Çok küçük bir kullanıcı grubu için kapalı beta olarak güncellemeleri görüyoruz. Kapalı beta testleri tamamlandığı zaman, güncelleme parça parça tüm kullanıcılar için yayınlanıyor.

Fakat oluşacak sunucu yükü ve cihaz yoğunluğu hesaba katılarak bir nevi güncellemeler sıralı bir şekilde sunuluyor. Her cihaz aynı anda güncelleme almıyor ve bu şekilde de ek sunucu yüklerinden kurtulmuş oluyoruz.

Size bir güncelleme bildirimi sunulduğu zaman da sıra size gelmiş demek oluyor. Güncellemenin geldiği cihazlar belirleniyor ve bildirim ona göre atılıyor. Fakat dediğimiz gibi bu sırayla gönderiliyor. Siz güncelleme bildirimini kabul etmediğiniz zaman ya da uzun süre beklettiğiniz zaman, bir nevi sıranızı başka bir akıllı telefona vermiş oluyorsunuz ve yeniden beklemeye geçiyorsunuz.

Xiaomi sırada olan diğer telefonları güncellemeye devam ediyor. Böyle bir durum olursa ve MIUI 12 güncelleme bildirimi kaybolursa, bu durumda kullanıcıların yapacakları bir şey yok.

Bölge değiştirmek ve benzeri işlemler bazen çözüm olabiliyor ama bunun yerine tek yapmanız gereken beklemek olacak. Güncellemeleri almayan cihazlara bir kez daha bildirim gönderiliyor. Bu sefer güncellemeyi yapmanız yeterli olacak.

Ne kadar beklemeniz gerektiği konusunda bir bilgi yok ama bu sürenin uzun olmadığını da söyleyelim. Genelde bir iki gün içerisinde yeniden bildirim geliyor ve yeniden güncelleme kanalları açılıyor.